Szülő- és gyereknevelés

A gyerekek saját életüket kockáztatták, hogy megmentsék édesanyjuk életét, amikor apjuk rájuk támadt

Rachel Moore és öt gyereke élete örökre megváltozott, amikor volt férje egy éjszaka megjelent az otthonukban, és rátámadt a nőre. Moore a hálószobában bújt el a gyerekekkel, akik végül a saját életük kockáztatásával megmentették édesanyjuk életét - olvasható a twice.hu oldalán.

Rachel Moore és Daryl Fields házassága kezdetben tökéletesnek tűnt. Az ausztráliai Brisbane-ben éltek öt gyerekükkel, és sokáig nagyon boldogok voltak. Idővel azonban megromlott a kapcsolatuk, és végül úgy döntöttek, elválnak. Eleinte úgy tűnt, sikerül békésen elválniuk egymástól, de az események később drámai fordulatot vettek, és Fields egy este fegyverrel támadt volt feleségére gyerekeik jelenlétében - írta a twice.hu.

Miután elváltak, a gyerekek az édesanyjukkal maradtak. A legidősebb, Jayden Caulfield 14, Cameron 12, Kaylea 10, Zayn 4, Samantha pedig 2 éves volt, amikor váratlanul örökre megváltozott az életük.

2014. április 11-én este Moore éppen készült lefektetni a gyerekeket, amikor hallották, hogy egy kocsi hangosan fékez a házuk előtt. Anyai ösztönei azonnal működésbe léptek, és a gyerekekkel együtt bezárkózott a hálószobába. Tudta, hogy a volt férje parkolt le a ház előtt, de fogalma sem volt róla, mit kereshet ott az éjszaka közepén.

„Hallottuk, ahogy bejön a lakásba, és nagyon ijesztő volt” – emlékezett vissza Kaylea.

Fields végül rájuk talált a hálószobában, és gondolkodás nélkül rátámadt a nőre. Moore elképzelni sem tudta, mi járhat volt férje fejében, de csak a gyerekeire tudott gondolni, őket akarta megvédeni minden áron.

Amikor a gyerekek meglátták az apjukat a hálószoba ajtajában állni, könyörögtek neki, hogy ne bántsa az anyjukat, a férfi azonban meg sem hallotta őket. Amikor látták, hogy az apjuk rátámadt az édesanyjukra, nagyon megrémültek, de ahelyett, hogy elbújtak volna, az életüket kockáztatták azért, hogy megmentsék az édesanyjukat.

Cameron reagált elsőként. Azt mondta, a teste lényegében magától cselekedett, és közbelépett, mielőtt túl késő lett volna. „Azt hittem, ez az egész családom végét jelenti” – mondta később.

Sikeresen megállította a nála kétszer nagyobb férfit, aki addigra karon lőtte Moore-t. Közben a testvérei sem maradtak tétlenek, Jayden és Kaylea Cameron segítségére siettek. A három idősebb testvér gyerekszínész volt, és színi oktatásuk részeként harcművészeteket is tanultak, így sikerült lefegyverezniük az apjukat.

Közben a négyéves Zayn a kishúgával, Samanthával bebújt az ágy alá. Moore eszméletét vesztette, de miközben a fiúk megpróbálták fenntartani a férfit, Kaylea valahogy kivonszolta az édesanyjukat a házból.

„Elég messzire vittem őt onnan, hogy ha megpróbált volna utánunk jönni, a fiúk meg tudják állítani” – mondta Kaylea, aki ezután bekötözte édesanyja sérült karját, és mentőt hívott.

A rendőrség letartóztatta Fieldst, aki a bíróságon bűnösnek vallotta magát, és 12 év börtönbüntetést kapott, Moore pedig kórházba került, ahol több műtéten is átesett.

Az édesanya rendkívül hálás volt a gyerekeinek, ugyanakkor borzalmasan érezte magát, hogy át kellett élniük ezt a traumát, ami lényegében egy csapásra véget vetett a gyerekkoruknak.

Forrás: twice.hu

A kép forrása: twice.hu (60 Minutes Australia/YouTube)

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás