Szülő- és gyereknevelés

A plüssállatok hasznos játékok és okos ajándékok(x)

Mi a jó a plüssállatban? – kérdezi a férjem mindig szkeptikusan, amikor karácsony előtt azt látja, hogy éppen valamelyik gyermekünknek, vagy rokon csemetének csomagolok zörgős papírba egy cuki kis darabot. A válaszokat eddig is szinte vég nélkül tudtam sorolni, de most, hogy megérkezett a plüssálatok új generációja, a Squeezamals, már okos válaszom is van.

Biztosan sok szülő emlékszik arra, hogy kisgyermekként milyen kedvenc alvós állathoz ragaszkodott: lehet, hogy volt kedvenc takarója, vagy egy pihe-puha ruhadarab, ami nélkül mozdulni se akart, esetleg egy játékmackó vagy édes plüssállat. Nem véletlenül: kutatások és pszichológusok sora bizonyítja, , hogy a gyermekek egészséges lelki fejlődését nagy mértékben segítik ezek a cukiságok.

Nemcsak játék

A gyereket megnyugtatja, ha kedvenc plüssállatát átölelheti, a biztonságot, az állandóságot jelentheti számára. Legtöbbször az esti lefekvésnek, alvásnak ezért lesz elengedhetetlen kelléke, mert segíti pótolni éjjel a szülő hiányát.

A plüssállatok hasznos játékok és okos ajándékok

Minden érzékre hat

A plüssállatok finom tapintásúak, puha anyagból készülnek, hogy öröm legyen odabújni hozzájuk. Hogy egy gyerkőc első látásra beleszeressen, ahhoz a plüssállatok cuki arcocskája is elengedhetetlen: a tömzsi, de kerek formájú, nagy szemű, magas homlokú, tömpe orrú plüssállatok a legkedveltebbek.

A plüssök új generációja

A plüssállatok hasznos játékok és okos ajándékokA cuki, bársonyos plüssök új változatai, a Squeezamals figurák a szaglásra is hatnak: illatos bundájukhoz szívesen odadörgölőznek a gyerekek. Sőt, memóriahabos testük arra is jó, hogy a kicsik (és nagyok) nyomogassák, gyűrögessék őket. Nagyon vicces látni, ahogy az összenyomott plüss az elengedés után lassan kisimul. Furcsa nevük is azt jelenti, „kicsit összenyomni”. Tervezői a stressz levezetésében akartak segíteni a gyerekeknek: a plüsst szorongatva oldódhat a gyermekben felhalmozódott feszültség, belső szorongás. 

És a gyerekek mindig engem igazolnak: a legnépszerűbb karácsonyi ajándékok nálunk mindig a plüssállatok. És talán azzal sem árulok el titkot: a plüssöket a kamaszok is imádják. És nemcsak azért, mert párnacsatához kiválóak.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó