Szülő- és gyereknevelés

Csodájára jártak a turisták a kékbe borult Lánchídnak! Fotókon mutatjuk, milyen meseszépen festett a kedvenc hidunk

Autizmus világnapja

Az autizmus világnapja alkalmából kék színbe borult az ország több ikonikus épülete. Ha nem volt alkalmad megtekinteni a kékre "festett" csodálatos Lánchidunkat, akkor mi most megmutatjuk neked fotókon.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány évek óta dolgozik azon, hogy az ikonikus fővárosi és vidéki épületek kék megvilágításával is felhívja a figyelmet az autizmussal élőkre és az elfogadás fontosságára.


Fotó: Kölöknet / Fodor Cini


Fotó: Kölöknet / Fodor Cini


Fotó: Kölöknet / Fodor Cini

Szerte az országban találkozhattunk kékre színezett létesítményekkel: a Lánchíd, a Citadella, a Duna Aréna, a Puskás Aréna, a veszprémi Városháza, a MOL Campus és a Várkapitányság is csatlakozott a kezdeményezéshez a Budavári Palotanegyed kivilágított helyszíneivel: Főőrség, Lovarda és Mátyás kútja. Idén először a Fővárosi Állat- és Növénykert, a Biodóm és a Bálna Honvédelmi Központ is kékbe borult a világnap alkalmából.


Fotó: Kölöknet / Fodor Cini


Fotó: Kölöknet / Fodor Cini
Fotó: Kölöknet / Fodor Cini

Elképzeltük, hogy egy túlérzékeny, autizmussal élő személy, akinek ingerfeldolgozási nehézségei vannak, hogyan láthatja ugyanezeket a képeket.


Fotó: Kölöknet / Fodor Cini

Gubcsó Balázs, az Együtt az Autistákért Alapítvány vezetőjét idézve:

   Magyarországon közel 160 ezer embert érint az autizmus spektrumállapot, vagyis szinte bizonyos, hogy mindennapjaink során mindannyian találkozunk autista emberrel".  

Az Együtt az Autistákért Alapítvány elsődleges céljai között szerepel a társadalom edukálása az autizmust érintő kérdésekről, a spektrumállapotot övező tabuk ledöntése és a fiatalok mihamarabbi érzékenyítése.

Forrás: MTI 2024. április 2.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás