Szülő- és gyereknevelés

Egy másik nevelő is zaklatott gyerekeket a bicskei gyermekotthonban, neki nem kellett börtönbe vonulnia

K.Endre és Vásárhelyi János nevét valószínűleg már senkinek nem kell bemutatni, előbbi a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese, utóbbi pedig a gyermekotthon igazgatója, egy harmadik szereplőről viszont kevesebb szó esett eddig – írta meg a Telex.

K. Béla 2015-2016-ban nevelőként dolgozott a bicskei gyermekotthonban. A vádirat szerint ez idő alatt négy, nevelésére bízott fiúval végzett szexuális cselekményeket.

K.Bélának nem kellett börtönbe vonulnia

K. Béla tettei úgy derültek ki, hogy a gyermekotthon lakói Vásárhelyi János igazgatóval együtt őt is megvádolták.
Vásárhelyi János szexuális erőszak és visszaélés miatt 8 év letöltendőt kapott, K. Bélát 2019-ben másfél év szabadságvesztésre ítélte a Győri Ítélőtábla, az ítéletet 3 évre felfüggesztették. Tehát K. Bélának nem kellett börtönbe vonulnia.

A bíró indoklásában azt mondta:

enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a nevelő együttműködő volt, és az igazgató ügyében is adott információkat.

A bicskei gyermekotthon egykori áldozata, akit annak idején az igazgató zaklatott a Telexnek elmondta, hogy ő már akkor nem lakott Bicskén, amikor K.Béla nevelőként ott dolgozott, de visszalátogatásai alkalmával az otthonban lakó gyerekkori barátaitól hallotta, hogy K.Béla szexuális kapcsolatot létesített több fiatalkorúval. A fiú úgy véli K.Béla azért sem szerepelt annyit a médiában, mert szerinte az ember joggal gondolta azt, hogy ha valaki felfüggesztettet kap, akkor biztosan nem követett el súlyos bűncselekményeket. Pedig a vádirat szerint négy nevelésére bízott fiút is zaklatott, amiről a portál részletesen is beszámol.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható el.

A fotó csak illusztráció, forrás: Freepik

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás