Szülő- és gyereknevelés

Egy prémium oktatási applikáció, amely inspirálva tanít és most bárki számára elérhető magyar nyelven

Vekerdy Tamás már a kilencvenes években nagy zászlóvívője volt a következő elméletnek: öröm nélkül nincs hatékony tanulás. Az igazi művészet szülőként, pedagógusként az, hogy ezt a kíváncsiságot, belső motivációt az ismeretek szerzésére fenntartsuk, ösztönözzük, és csillogó szemű, igazi tudásvággyal bíró gyerekeket nevelhessünk, akik érdeklődnek, kérdeznek, meg szeretnék ismerni az egész világot. Ez nem kis kihívás. Ehhez szolgálhat a felnőttek számára kiváló mankóként a Da Vinci Kids applikáció, amely nagyszerű eszköz a játékos tanulás inspirálására gyerekeknél, és egy különleges lehetőség keretében most hihetetlen áron beszerezhető. A cikk végén mutatjuk, hogyan.

Okosan összeválogatott, minőségi, szórakoztató tartalmak 6-12 évesek számára életkorspecifikusan

Ha a tablet és okostelefon használata során szeretnénk, ha a gyermek tudása is gyarapodna, akkor érdemes megismerkedni a Da Vinci Kids virtuális világával, melyet az aktuális trendeknek megfelelőn alakítottak ki az 6-12 évesek számára. Ez az a korosztály, amely már úgy nőtt fel, hogy magabiztosan kezeli, és élete részének tekinti a digitális eszközöket. A Da Vinci Media által kifejlesztett alkalmazás egészen egyedülálló módon az iskolai oktatás támogatására szolgál, közel 3000 különböző ismeretterjesztő és készségfejlesztő tartalom található meg benne összegyűjtve és rendszerezve.

Rögtön az első indításnál megadhatjuk a gyermekünk nevét és életkorát, ez a beállítás azért fontos, mert ez meghatározza, hogy pontosan milyen tartalmak jelenjenek meg az alkalmazásban. Ez pontosan évre beállítható, így a gyerekek azokat a tartalmakat fogják látni, ami az életkorukhoz és az iskolai tananyaghoz is legjobban passzol.

A szülőknek is tartogat hasznos funkciókat az app, hiszen egyszerre több gyereket is hozzá lehet adni a felhasználói fiókhoz a beállításokban, így később egy kattintással lehet váltani a fiókok között. Ez akkor hasznos, ha egy háztartásban több gyerek is van és egy eszközről szeretnék használni az applikációt.

Egy előfizetéssel akár 6 különböző eszközön is be lehet jelentkezni, így a játszva tanulás az egész család számára elérhető lesz otthon, sőt, 2021 folyamán majd okos TV-n is elérhetővé teszik.

Ismerjétek meg a Da Vinci Kids applikációt és használatát, a Logiscool egyik tananyagfejlesztőjének videójából:

Belső kíváncsiság felkeltése, igazi tudásvágy, válaszok a világ kérdéseire

Vekerdy Tamás már a kilencvenes években nagy zászlóvívője volt a következő elméletnek: öröm nélkül nincs hatékony tanulás. Erről egy korábbi cikkünkben bővebben is írtunk ITT. Mindemellett azt is tudjuk különböző vizsgálatokból, hogy a gyerekek viszonylag nagy kíváncsisággal mennek az iskolába, azonban ennek a szintje később alábbhagy. A Da Vinci Kids oktatási applikáció kiváló segítség lehet abban, hogy ezt a belső motivációt és kíváncsiságot magas szinten tartsuk a gyerekeknél, inspiráljuk őket a világ játékos felfedezésére.

Az app a szórakozáson kívül akár tananyagba integrálva is segíti a világ megismerését, és könnyen követhető kategóriákba rendezve segíti a megfelelő téma kiválasztását.

Hogyan működik a gravitáció? Mik azok a fraktálok? Hány km/h-val fut a leggyorsabb állat? Miből vannak a csillagok? Hogy működik az agyunk? Miért csíkosak a zebrák?

A gyerekek nagy kérdéseire a Da Vinci Kids appban biztos megtaláljuk a választ, legyen szó matematikáról, történelemről, fizikáról vagy a képzőművészetről.

Edukációs jellegű multimédiás és multiplayer játékok, készségfejlesztés

A gyerekeknek szóló alkalmazások közül a Da Vinci Kids azért egyedülálló, mert kizárólag edukációs jellegű multimédiás tartalmakat, játékokat kínál, ezek segítségével pedig a gyerekek készségei is fejleszthetők, mint a problémamegoldás, kritikai érzék, kíváncsiság, kódolás, kreativitás vagy akár az érzelmi intelligencia. Ezeket a készségeket, pedig nem csak az iskolában tudják majd kamatoztatni, hanem a való életben is.

A cikk teljes egészében a felelősszülőkiskolája.hu oldalán olvashatjátok. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás