Szülő- és gyereknevelés

Egy tapasztalt bébiszitter szerint a legtöbb szülő a következő hibákat követi el

A bébiszitter, aki már több mint 100 családnál dolgozott csak három olyan embert ismer, akik valójában boldogok. A dadus elmondása szerint a szülők többsége stresszes, ezért a házasságuk is a csőd szélén áll és ami még ennél is szomorúbb az, hogy úgy tűnik, hogy ezt nem is veszik észre.

A dadus hasznos tippeket ad ahhoz, hogyan maradjon meg a szeretet és a boldogság azokban a családokban amelyek úgy döntenek, hogy gyereket szeretnének. Egyes tanácsok közvetlennek és durvának tűnhetnek, de azért még hasznosak.

1. A szülők túl sokat foglalkoznak az anyagi jóléttel

A szülők 50 százaléka a pénzügyi helyzetük miatt stresszes, 63 százaléka pedig azt állítja, hogy a pénzügyi stabilitását a gyermekéért áldozza fel. Ezek a dolgok valóban veszekedésekhez és konfliktusokhoz vezetnek a családban.

2. A sok gyerek nem biztos, hogy boldog házasságot jelent

Sokan azt gondolják, hogy minél több gyerekük van, annál erősebb a házasságuk. Nincs egy optimális szám arra, hogy egy családban hány gyerek kell szülessen ahhoz, hogy a család tökéletes legyen. A lényeg az, hogy a szülőknek meg kell érteniük azt, hogy nem a gyerekek teszik erősebbé a házasságot. Ne azért legyen egy családban több gyerek, mert ők összekovácsolják a szülőket. A tanulmányok kimutatták azt, hogy ez a fajta felfogás mindkét partnerre negatív hatással lehet.

3. A szülők a gyereket teszik első helyre

Az egyik modern mítosz szerint, minél több figyelmet szentelünk a gyerekre, annál jobb lesz neki. A túlzott nyomás több kárt okoz, mint hasznot. Azok a szülők akik azt szeretnék, hogy a gyereküknek a lehető legjobb élete legyen, több időt kellene együtt tötltsenek azért, hogy tökéletes házastársakká váljanak.

4. Tüntessük el a házi állatokat amikor a gyerek megszületik

A kutatások azt bizonyítják, hogy pozitív hatással van a gyerekre, ha egy kutya vagy macska társaságában nő fel. Egyes szülők szerint nincs elegendő idő a háziállatokra amikor a családba gyerek születik. A valós életben azonban a szülőnek a gyermekhez történő adaptálása nem is olyan nehéz mint amilyennek tűnik az első pillanatban.

5. Nem vállalok felelősséget a te gyerekeidért

A kutatások kimutatták azt, hogy ha a kicsi gyerekek stresszes környezetben nőnek fel, akkor ez negatív hatással van rájuk és az intelligenciájukra is. Ne reménykedjünk abban, hogy minden menni fog majd valahogy. Nincsenek ideális szülők, de mindig a szülő a felelős a gyermekeiért, amíg kicsik.

 

A cikk forrása: ketkes.com
Fotó: tolmacho képe a Pixabay-ről

Nem ellenőrzött tartalom.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás