Szülő- és gyereknevelés

Énekel az Ország: "Olyan műveket éneklünk el, amik életre szóló emléket nyújtanak mindenkinek"

A projekt szervezői remélik, hogy sok amatőr énekes regisztrál az Énekel az Ország közelgő nyílt napjára, és minél többekkel találkoznak majd májusban. Arról, hogy mi vár azokra, akik csatlakoznak a közös énekléshez, kedvcsinálásként egy bemutató videót is mutatunk.

Az Énekel az Ország projekt idén 38 éves, és habár a neve többször is változott az évek során, a küldetése ugyanaz maradt: a közös éneklés lehetőségét teremti meg az ország bármely pontján élő, bármely korú amatőr énekese számára. Az Énekel az Ország projekt nem csak a hangokat, hanem az embereket is összeköti, és aki egyszer részese volt ennek a rendkívüli élménynek, az általában újra és újra csatlakozik a nagyszabású projekthez. A szervezők szenvedélyesen hisznek abban, hogy a zene ereje megváltoztathatja a világot, még ha csak arra a kis időre is, amíg együtt énekelnek a kórustagok.

Az egész országból fogadnak énekeseket

A projekt keretében a résztvevők a zeneirodalom legismertebb oratorikus műveit adják elő nagyzenekari kíséret mellett, a Müpa színpadán. A projekt atyja és vezetője Hollerung Gábor, Prima Primissima közönségdíjas karmester.

A kórus létszáma 300-700 fő között változik évről évre, a szervezők az egész országból fogadnak énekeseket.

Énekel az Ország bemutató videó

A folyamatot – próba- és koncertfelvételekkel színesítve – az alábbi rövid videó mutatja be.

A szervezők üdvözölnék, ha jövőre még több érdeklődő csatlakozna hozzájuk – akár a teljes kórussal, akár csak néhány – 16 évet már mindenképpen betöltött – kórustaggal. Annak érdekében, hogy jobban el lehessen képzelni, hogy is néz ki ez a nagyszabású projekt, idén májusban nyílt napot tartanak, amire most mindenkit szeretettel invitálnak.

A koncert előtti főpróbán az első kézből lehet megtapasztalni a videóban is bemutatott élményt, beszélgetni lehet a projektben már résztvevő tagokkal, kórusok karnagyaival, vagy akár be is lehet kapcsolódni az ismertebb részek közös éneklésébe.

Énekel az Ország nyílt nap május 5-én

★ mű: Händel - Izrael Egyiptomban c. oratóriuma
★ időpont: 2024. május 5., vasárnap délelőtt
★ helyszín: Müpa Budapest
★ a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött
★ a belépéshez szükséges információkat az esemény előtt megerősítő e-mailben küldik majd meg.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás