Óvoda

Alma Együttes: Ezért fontos, hogy az óvodás gyerekek minden nap énekeljenek, zenéljenek!

Az Alma Együttes mindig vidám tagjai - Gábor, Alex és Marci - ezúttal egy fontos témára hívják fel minden kisgyerekes szülő figyelmét, mégpedig arra, hogy mennyire elengedhetetlen a zenei nevelés már óvodás korban! Fontos lenne, hogy a szülők minél inkább támogassák a gyerekeket a zenélésben, a zenei játékokkal kapcsolatos tevékenykedésben, egyszóval azt üzenik: szánjunk elég időt a zenére!

Egy korábbi Facebook posztjukban így írtak erről:

"Az óvodáskor egy nagyon fontos szakasz mindannyiunk életében. Ebben az életszakaszban a gyerekek nagyon sokat tanulnak, nem csak a számbavételt vagy az írást, hanem az élet alapjait is elsajátítják.

Az egyik fontos terület az ének-zene, és különösen a gyerekzene. Miért is olyan fontos a gyerekzene az óvodáskorban? A válasz egyszerű: a zene fejleszti a gyerekek agyát és az érzelmeket. A zenehallgatás, éneklés, táncolás és hangszeres játék mind-mind segít abban, hogy a gyerekek kreatívak és önkifejezőek legyenek.
De a gyerekzene nem csak arról szól, hogy szórakozzunk és jól érezzük magunkat. A zene fontos szerepet játszik a nyelvi, szociális és motoros készségek fejlesztésében is.

Sok kutatás bizonyította, hogy a gyerekzene segít a beszédkészség és a koncentráció fejlesztésében, valamint az emberi kapcsolatok kialakításában is.
Az óvodában a gyerekzene mindenki számára elérhetőnek kell tennie. A zenehallgatástól kezdve egészen az egyszerű dalok, mondókák, és zenés játékokig mindent be kell vonni az óvodai életbe. Ez segít a gyerekeknek az önkifejezésben és önbizalmuk fejlesztésében is.

Ezért arra kérünk minden szülőt, hogy támogassák az óvoda zenei programját. Szánjanak rá időt, hogy otthon is énekeljenek a gyerekeikkel, és játsszanak zenés játékokat velük. Ha ezt az egyszerű dolgot minden nap megteszik, segíthetnek a gyerekeknek az életre készülni és boldog, kreatív emberekké válni."

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás