Szülő- és gyereknevelés

Verhetetlen a Lego, de a Tudatos Szülők is büszkék lehetnek

Ezek a legjobb játékok 2017-ben az Ország Játéka verseny szerint

Kiosztották az Ország Játéka pályázat szakmai- és közönség díjait kilenc játékkategóriában. A hazai játékpiac rangos szakmai vetélkedőjét immár ötödszörre rendezték meg, de az idei igazi áttörést jelentett. A benevezett játékújdonságok száma a tavalyihoz képest megduplázódott, idén 97 versenyeztettek a forgalmazók, a közönség díjra pedig több tízezer szavazat érkezett. Az Ország Játéka Játszónapján idén az 1400-at is meghaladta azoknak a játékoskedvű kicsiknek és nagyoknak a száma, akik a gyakorlatban is kipróbálták a benevezett játékokat. A legtöbb pontszámot elért játékok már a karácsonyi vásárban viselhetik az “Ország Játéka 2017” címet. 

A szervezők minden kategóriában - egyenes pontverseny alapján – egy-egy győztes játékot hirdettek a közönség és a zsűri szavazatai alapján. A legtöbb pontot begyűjtő játék kapta az adott kategória közönség- vagy szakmai díját. A verseny szabályai szerint a neves szaktekintélyekből álló zsűri előre meghatározott, egységes szakmai szempontok szerint értékelte a versenyző játékokat 1 és 5 közötti pontszámmal. Érdekesség, hogy a közönség és a szakma véleménye több kategóriában is megegyezett.

A szakmai zsűrit Pierrot vezette, aki ma már neves játékfejlesztő. Pierrot véleménye szerint "a jó játék felér egy jó órával az iskolában", ezért neki személy szerint is fontos, hogy mindig újabb és újabb minőségi játékokra hívják fel a figyelmet ezzel a versennyel. Olyan szempontok szerint értékeltek, mint a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, a játékok innovációja, kreativitása, minősége, tartóssága. A szakmai zsűriben Pierrot olyan neves szakemberekkel ült együtt, mint Csordás Ágnes, a Magyar Védőnök Egyesületének elnöke, Göde Gabriella, marketing executive a  Nickleodeon-tól, Görög Zita műsorvezető, Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének képviseletében, Labancz Dániel klinikai gyermek szakpszichológus és tapasztalati tanulás tréner, Tarján Katalin vezető óvodapedagógus, Veszelszkiné Huszárik Ildikó, a Pedagógusképzés Megújulásáért program alapítója, valamint Zölei Ágnes, a Manóprogram főszerkesztője.

A nyertes játék már a karácsonyi ajándékozás idején is használhatja az Ország Játéka logót, kapaszkodót nyújtva ezzel a szülőknek a vásárlásnál a játékok tengerében.

Az “Ország Játéka 2017” címet a közönség és a zsűri értékelése alapján a következő játékok nyerték:

Szakmai díjazottak:

 • bébijáték kategória: LEGO DUPLO – Óvoda - 10833
 • családi társasjáték kategória: MMM! a GamerCafé-tól
 • egyéb fiú játék kategória: Geomag Pro-L 110 db-os a Formatextől
 • egyéb lány játék kategória: LEGO Friends – Napsütötte Katamarán – 41317
 • építőjáték kategória: LEGO Classic – Kreatív építőkészlet – 10703
 • interaktív játék kategória: LEGO – Boost – 17101
 • készségfejlesztő játék kategória: Szókimondóka – Család 1 a Tudatos Szülőktől
 • mozgásfejlesztő játék kategória: Breki Buli a Modell &Hobbitól
 • társasjáték kicsiknek kategória: Kukacvadászat a Promitortól.

Közönségdíjasok lettek:

 • bébijáték kategória: Fisher Price – Kacagj és fejlődj - Első szavak a Matteltől
 • családi társasjáték kategória: Monopoly Gamer a Hasbro-tól
 • egyéb fiú játék kategória: GEOMAG Pro-L 110 db-os a Formatextől
 • egyéb lány játék kategória: LEGO Friends – Napsütötte katamarán – 41317
 • építőjáték kategória: LEGO Classic - Kreatív építőkészlet – 10703
 • interaktív játék kategória: Hatchimals – Penguella a Spin Mastertől,
 • készségfejlesztő játék kategória: Szókimondóka – Család 1 a Tudatos Szülőktől
 • mozgásfejlesztő játék kategória: BoboCar a Réventől
 • társasjáték kicsiknek kategória: Brainbox - Bogyó és Babóca a Kensho-tól.

Társasjáték kicsiknek kategória:hirdetés

“Fegyvergyűlölőként most volt az első alkalom, hogy egy lézerfegyver játékra mondtam azt: ez jó. Mert ha már lövöldözni kell, akkor ezt tegyük a szabadban, mozgással, gyerektárssal és biztonságosan” - mondta Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesületének képviseletében. „A Nickelodeon hisz a játék fejlesztő erejében. A jó játék  nem mást, mint, élményt ad a gyerekeknek, és ezáltal fejleszti a kreativitásukat, ügyességüket és gondolkodásukat. Különösen tetszik, hogy a verseny teret adott a babáktól egészen a kis tinédzsereknek való játékokig, szem előtt tartva a fejlődésüket és a digitális világ kihívásait” – mondta el Göde Gabriella, a Nickelodeon marketing executive-ja.

Az Ország Játéka verseny mára független szervezésű, országos eseménysorozattá vált. Főszponzora most is a pályázatot 2013-ban útjára indító JátékNet. “Minden évben sokan fordulnak hozzánk, hogy milyen játékot javaslunk karácsonyi ajándéknak. A JatékNetnél büszkék vagyunk rá, hogy mi mindig a legjobb segítséget tudjuk adni: a több mint tíz éves tapasztalatunk mellett a közönség szavazata és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek véleménye a legfontosabb” - mondta el Őri Gergely, a JátékNet ügyvezető igazgatója.

A közönségszavazatok hagyományosan jótékonysági célt is szolgáltak, segítségükkel három óvoda és három védőnő nyerhetett jelentős értékű ajándékcsomagot.

Nyertes óvodák:

 • 3. helyezett az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Álatalános Iskola és Óvoda, Budapest 490 szavazattal
 • 2. helyezett a Huncutka Óvoda, Budapest 563 szavazattal
 • 1. helyezett a Hársfa Óvoda és Egységes Óvoda Bölcsöde, Halimba 1573 szavazattal

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás