Szülő- és gyereknevelés

Könyv szülőknek

Fájdalomkezelő kisokos: Hogyan kezelje a szülő otthon a gyerek fájdalmát, hasfájását, fejfájását, pszichés és egyéb tüneteit?

Fájdalomkezelő kisokos címmel jelentette meg új közös kiadványát a Bethesda Gyermekkórház és a Móra Könyvkiadó, amely semmiképpen nem hiányozhat egy gyerekes család könyvespolcáról.

A könyvbemutatón Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke arról beszélt, hogy a gyerekek 4-8 százaléka él krónikus fájdalommal, amely különbözik az akut, baleseti fájdalomtól. Hangsúlyozta: a kötet célja, hogy minél kevesebb gyermeknek, tinédzsernek kelljen gyógyszert szednie.
A könyv egyik szerzője, Varga Zsófia Katalin elmondta, hogy szerkesztőtársával, Majos Jánossal azt mutatják be, miként lesz egy heveny fájdalomból krónikus fájdalom. 

Tanácsokat adnak például a fej- és hasfájással kapcsolatban, mikor érdemes azokkal orvoshoz, pszichológushoz fordulni, milyen mozgás- és relaxációs formák segíthetnek.

Fájdalomkezelő kisokos - Önsegítő kalauz szülőknek

A Bethesda Gyermekkórház orvosokból, pszichológusokból, gyógytornászokból és ápolókból álló fájdalomkezelő csapata csaknem tízéves munka után döntött úgy, hogy "egy magyar nyelvű önsegítő kiadványban foglalja össze azokat a legújabb ismereteket, amelyek a szülőknek és betegeknek segítségükre lehetnek a fájdalommal való jobb megküzdésben".

A kalauzban "megküzdési stratégiák, konkrét tippek, gyakorlati példák segítik a családokat a fájdalom kezelésében. A kalauz nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, de célja segítséget nyújtani a különböző kezelések közötti eligazodásban".

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás