Szülő- és gyereknevelés

Fejleszti az agyat, oldja a szorongást, és a gyerek is szereti - Még 3 dolog, amire nagyon jó a hintázás

A történelem során volt egy rövid idő, amikor azt mondták, a hintázás a mákteához hasonló módon kábít. Ma már szerencsére tudjuk, hogy nagyon is egészséges, sőt fontos a fejlődő szervezet számára - olvasható a femina.hu oldalon.


 

A játszóterek elmaradhatatlan kelléke a fából, fémből vagy műanyagból készült hinta, amely nem csupán játékeszköz, hanem komoly fejlesztő hatása van.

Miért szeretnek a gyerekek hintázni?

A ringatózás, hintázás az élet legelső, anyaméhben eltöltött hónapjaira emlékezteti a gyerekeket - és a felnőtteket egyaránt. A várandósság idején, amikor a kismama sétál, tornázik, azt a baba a magzatvízben hullámzó, ringó mozgásként éli meg. Ennek köszönhető, hogy - kisebb vagy nagyobb amplitúdóval persze -, de szinte minden ember szeret ringatózni, hintázni.

A mindennapi feszültségek, félelmek, szorongások leküzdésében a mozgásnak önmagában is komoly szerepe van, hiszen csökkenti a stresszhormonszintet. A hintázásnak azonban megvan az az előnye, hogy a levegőben való mozgásnak köszönhetően egyfajta születés előtti biztonság- és szeretetérzést elevenít fel.

A cikk teljes terjedelmében a femina.hu oldalon olvasható.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás