Szülő- és gyereknevelés

Gyerekbarát strandok Budapesten (fotókkal) – Itt érdemes fürdőzni gyerekkel a nyári hőségben!

Babapancsolós, sekély medencés, vízi csúszdás, vízeséses, hullámmedencés, sodró folyosós és árnyas játszótérrel felszerelt strandot keresel? Mutatjuk 2024 legjobb fővárosi gyerekbarát strandjait, aktualizált, friss információkkal.
(Kezdőfotó: Getty Images)

Alábbi fotós összeállításunkban olyan gyerekbarát strandokat mutatunk be, amelyek családosok számára ideálisak. A fővárosban szerencsére válogathatunk az élményfürdős, vízi csúszdás, gyerekmedencés, játszótérrel felszerelt strandok közül. Az alábbi helyszínek mindegyike 3 éves kor alatt ingyenes. A 2024-es nyári árak június 10-től lesznek elérhetők a standok honlapján.

1. Palatinus Strandfürdő

1138 Budapest, Margitsziget
Árak: itt

Budapest legnagyobb gyerekbarát strandja, 11 medencéje minden korosztály igényét kielégíti. A gyerekek leginkább az élménymedence sodrófolyosóját, buzgárjait, vízsugármasszázsát, látványszökőkútját élvezik a leginkább. A gyerekek örök kedvence az exkluzív hullámmedence, amely egyedülálló tengerparti hangulatot teremt a nyári kánikulában. Az adrenalin szinten tartását több különböző csúszda biztosítja: Turbó csúszda, Kamikaze csúszda, Varázsalagút csúszda, Anakonda csúszda. (A csúszdákat kizárólag 120 cm vállmagasság feletti vendégek vehetik igénybe).

Néhány adat a sok közül: a strand hullámmedencéje 26-28 fokos és 0,2-2,8 méter mély. Mindkét gyerekmedence kellemesen meleg: 30-32 fokos és csupán 0,1-0,9 méter mély. Élménymedence, strandmedence és csúszdamedence teszi teljessé a gyerekek fürdőélményét. A fürdő 3 éves korig ingyenes.

2. Pünkösdfürdői Strand

1039 Budapest, Királyok útja 272.
Árak: itt

A rózsalugasok között lévő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt a családok számára.

A strand felújítása 2002-2003. évben történt, ekkor minden medence szűrő-forgató berendezéssel lett ellátva. A felújítás alkalmával élménymedencével (vízmélység 1,2-1,4m), enyhén csúszdás, "vízi gombás", nyakzuhanyos gyermekmedencével (0,2-0,5m) és egy 25 személyes finn szaunával bővült a szolgáltatási paletta. A fürdő 3 éves korig ingyenes. A medencék nem fűtött medencék, így a vízhőfok nem állandó, a természetes hőmérséklet ezt nagyban befolyásolja.

3. Római Strandfürdő

1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.
Árak: itt

Egy strandmedence (26 Celsius, 1 m) csúszdával, sodrófolyosóval, egy leárnyékolt, biztonságos pancsolómedence (29 Celsius, 0,3m) és egy úszómedence (24-26 Celsius) várja az idelátogató családokat.

Az óriáscsúszdák megújultak (Rafting, Kamikaze, Családi, Turbó, Kalózhajóról induló gyerekcsúszda), illetve új játszótéren vízi pisztolyozhatnak a gyerekek, ahol színes fajátékok, hinták, mászófalak és hagyományos csúszdák fokozzák a strandélményt. A játékok környezetében gumiburkolat növeli a biztonságot. 3 éves kor alatt a belépés díjtalan.

4. Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.
Árak: itt

Budapest patinás, ősfás parkkal körülölelt strandja, amely három medencével rendelkezik: strandmedence (21 fokos, 1,5-2 méter mély); gyerekmedence (22 fokos, 0,25-0,6 méter mély); úszómedence (22 fokos, 1,2-2,4 méter mély).

A 25-60 cm vízmélységű, 22-23 °C-os gyermekmedence kisebb gyermekek számára ideális választás a nyári melegben. A gyermekcsúszda és gomba változatossá teszi a pancsolást. A fás területek biztonságos árnyékot biztosítanak a gyermekek és a szülők gondtalan pihenéséhez, továbbá a gyermekvilág közelsége könnyen lehetőséget biztosít az átjárásra, így akár kint, akár bent felhőtlenül tudnak szórakozni.
A fitness park szomszédságában a kicsik is megtalálják a szórakozási lehetőséget. A játszótér a legkisebbeknek, míg a ketrecfoci-kosár pálya a nagyobbaknak is tökéletes kikapcsolódást nyújt.

Anaconda csúszda (8 éves kortól) az 5. emeletről indulva az épületen kívül kacskaringózik és a 3. emeletre a gyermekvilághoz kiúszó vályúba érkezik be.
UFO csúszda (12 éves kortól) Az 5. emeletről megközelíthető csúszdatoronyból indulva az épületet elhagyva a szabadban gyorsulhatunk a zárt piros csúszdatestben, mely egy tölcsér alakú részbe vezet, ahol körbe-körbe keringünk egészen addig amíg le nem lassulunk annyira, hogy a kivezető nyíláson át tovább csúszunk a kiúszó vályúig.

Pesterzsébeti Strand

1203 Budapest Vízisport u. 2
Árak: itt

A pesterzsébeti új Duna sétány Budapest egyik új, üde színfoltja. Kerékpárral, autóval és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető Duna-parti parkban nagyokat lehet rollerezni, kismotorozni, menő éttermekben enni-inni, fagyizni, sőt, találunk itt még modern vizes játszóteret is természetesen dunai panorámával.

Ezen kellemes családias helyszínen található a pár évvel ezelőtt felújított Pesterzsébeti strand. Gyerekek nagy kedvence itt a tengerparti hangulatot idéző hullámmedence, amelynek hőfoka 26 Celsius fok (csak szobatiszta gyerekek használhatják), vízmélysége pedig 0-2m.
A gyerekpancsolót (30-32 Celsius, 0-0,2m) napvitorla árnyékolja, ahol a kicsik egy izgalmas mesehajó és óriásgombák között játszadozhatnak.

5. Erzsébetligeti Strand

1165 Budapest, Újszász u. 106-108.
Árak: itt

Békés, nyugodt, családias hangulatú és viszonylag kieső strandot ajánlunk. Hullámmedence, vízi játszótér, izgalmas csúszdák várják a gyerekeket Budapest 16. kerületében. A tavalyi szezonban még hosszú sorok álltak a büfénél, ezért érdemes magunkkal ételt-italt vinni, ha el akarjuk kerülni a hosszú várakozást. 3 éves kor alatt ingyenes a belépés.6. Paskál Strandfürdő

1141 Budapest, Egressy út 178f.
Árak: itt

9 medencével és számos modern szolgáltatással várja a családokat a zuglói strand. A fürdő egyik különlegessége az Aquabár, ahol az italokat a pénztárnál igénybe vehető speciális órás fizetőeszközzel lehet kifizetni. A kellemes fürdőzést a parkosított környezet biztosítja. A kinti gyerekpancsoló (32 Celsius fokos, 0,3-0,6m) mesecsúszdájával kiválóan elszórakoztatja a babákat, kisgyerekeket. Árnyékos rész akad elég, de ha biztosra akarunk menni, akkor erre a strandra is igaz (mint bármelyik másikra), érdemes napernyőt magunkkal vinni.

A játszótere viszonylag kicsi, a strandbüfékben különféle finom strandételeket kínálnak, ahol meglehetősen gyors a kiszolgálás. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes. A parkolás főszezonban, illetve kánikulában egy kicsit nehézkes, de még ingyenes.

Paskál Strandfürdő


Fotók a cikkben: Budapest Gyógyfürdői Zrt.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás