Szülő- és gyereknevelés

Gyerekbarát strandok Budapesten (fotókkal) – Itt érdemes fürdőzni gyerekkel a nyári hőségben!

Bébipancsolós, gyerekmedencés, vízi csúszdás, hullámmedencés, sodró folyosós, játszótérrel felszerelt strandot keresel? Mutatjuk Budapest legjobb gyerekbarát strandjait. Fotós összeállításunkban a legfontosabb tudnivalókat tüntettük fel.

Alábbi fotós összeállításunkban olyan gyerekbarát strandokat mutatunk be, amelyek családosok számára ideálisak. A fővárosban szerencsére válogathatunk az élményfürdős, vízi csúszdás, gyerekmedencés, játszótérrel felszerelt strandok közül. Az alábbi helyszínek mindegyike 3 éves kor alatt ingyenes.

Csillaghegyi Strandfürdő és Uszoda
1038 Budapest, Pusztakúti út 2-6.
Árak: http://www.csillaghegyistrand.hu/arak

Budapest legszebb ősfás parkkal körülölelt strandja, amely három medencével rendelkezik: strandmedence (21 fokos, 1,5-2 méter mély); gyerekmedence (22 fokos, 0,25-0,6 méter mély); úszómedence (22 fokos, 1,2-2,4 méter mély).

Gyerekmedencéje 113 négyzetméter alapterületű, igazi pancsoló medence, vízmélysége 25-60 centiméter. A gyerekmedencében vízi csúszda teszi változatossá a pancsolást. A fás területek kellemesen hűs árnyékot biztosítanak a családoknak. A strand büféjében finom belga gofri kapható. Parkolni ingyenesen lehet a stranddal szemközti parkolóban. A fürdő 3 éves korig ingyenes. Pünkösdvasárnap és hétfőn vasárnapi nyitva tartás szerint, hétvégi árakkal üzemel.

Csillaghegyi strandCsillaghegyi Strandfürdő és Uszoda

Erzsébetligeti Strand
1165 Budapest, Újszász u. 106-108.
Árak: http://www.uszodak16.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=95&Itemid=116

Hullámmedence, vízi játszótér, izgalmas csúszdák várják a gyerekeket Budapest 16. kerületében. A közkedvelt strand jelenleg is bővül-szépül, ezért csak június közepén nyitja meg kapuit. A tavalyi szezonban még hosszú sorok álltak a büfénél, ezért érdemes magunkkal ételt-italt vinni, mert nem lehet egyelőre tudni, hogy a vendéglátó egységeket hogyan érinti az átalakulás. 3 éves kor alatt ingyenes a belépés.

Erzsébetligeti Strand

Palatinus Strandfürdő
1138 Budapest, Margitsziget
Árak: http://www.palatinusstrand.hu/arak

A budapesti gyerekes családok egyik kedvence strandja, 11 medencéje minden korosztály igényét kielégíti. A gyerekek leginkább az élménymedence sodrófolyosóját, buzgárjait, vízsugármasszázsát, látványszökőkútját élvezik a leginkább. Bátrabb vizi csibék akár versenyezhetnek is az óriáscsúszdákon, ahol időmérő óra méri a kis versenyzők csúszási sebességét. Néhány adat a sok közül: a strand hullámmedencéje 26-28 fokos és 0,2-2,8 méter mély. Mindkét gyerekmedence kellemesen meleg: 30-32 fokos és csupán 0,1-0,9 méter mély. Élménymedence, strandmedence és csúszdamedence teszi teljessé a gyerekek fürdőélményét. 2017. június 3-án nyit. A fürdő 3 éves korig ingyenes.

Palatinus StrandfürdőPalatinus Strandfürdő

Paskál Strandfürdő
1141 Budapest, Egressy út 178f.
Árak: http://www.paskalfurdo.hu/arak

Immár 9 medencével és számos új szolgáltatással bővült a zuglói strand. A fürdő egyik különlegessége az új aquabár. A kellemes fürdőzést a parkosított környezet biztosítja.  A kinti gyerekpancsolónál ugyan picit nagyobb a tumultus, de nem kell aggódni, mert a strand biztosít elég füves, árnyékos terepet, ahol zavartalanul lehet pihenni. A fokozatosan mélyülő, 32-36 fokos gyerekmedence mini csúszdával várja az egészen kicsiket is. A játszótere viszonylag kicsi, a strandbüfékben különféle finom strandételeket kínálnak, ahol meglehetősen gyors a kiszolgálás. 3 éves kor alatt a belépés ingyenes. A parkolás főszezonban, illetve kánikulában egy kicsit nehézkes, de ingyenes.

Paskál StrandfürdőPaskál Strandfürdő

Paskál Strandfürdő

Pünkösdfürdői Strand
1039 Budapest, Királyok útja 272.
Árak: http://www.punkosdfurdo.hu/arak

Gyerekek paradicsoma - kellemes környezet Óbudán - Rózsalugasok övezte medencék... - így hirdeti magát a terebélyes fákkal borított strandfürdő. 2017. június 3-án nyitja kapuit. Legutóbbi felújítása során többek között élménymedencével és gyerekmedencével bővült. A gyerekeket három medence is várja: gyerekmedence csúszdával, élménymedence, strandmedence. A strand egyik szimbóluma a képen látható játszóhajó. A fürdő 3 éves korig ingyenes.

Pünkösdfürdői StrandPünkösdfürdői Strand

Pünkösdfürdői Strand

Római Strandfürdő
1031 Budapest, Rozgonyi Piroska u. 2.
Árak: http://www.romaistrand.hu/arak

Egy strandmedence, egy gyerek- és egy úszómedence várja az idelátogató családokat. Az óriáscsúszdák megújultak, és új játszóteret vehetnek birtokba a gyerekek. A gyerekmedence, amely igazi játszóparadicsom 29 fokos, átlagmélysége: 0,35 méter. A strandmedence 26 fokos és átlagosan 1 méter mély. A fürdő területének Szentendrei út felöli oldalán lévő parkoló ingyenes lett. 3 éves kor alatt a belépés díjtalan. 2017. május 28-tól nyit.

Római Strandfürdő

Római Strandfürdő

Forrás: budapestgyogyfurdoi.hu, Facebook/ Erzsébetligeti Uszoda
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás