Szülő- és gyereknevelés

Ingyenes gyereknapi programok 2023: Halász Judit koncert, meseelőadások, ugrálóvár, bohócok, vetélkedők, kalandok és sok minden más!

Ingyenes gyereknapi programokat ajánlunk Budapesten! A tartalmat folyamatosan bővítjük!

Ingyenes gyereknapi programok 2023: Válogassatok a jobbnál jobb programok közül.

Zuglói Gyereknap

Budapest, XIV. Mogyoródi úti sportpálya

Gozsdu Gyereknap 2023

1071 Budapest Király u. 13.

Bókay-kert

1181 Budapest, Szélmalom u. 33.

Millennium Park

1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 7.

9:00-kor: Megnyitó
9:10-10:00 - Fittmóka Kozma Zsuzsival
10:00-10:45 - Bum-bum Bohócok interaktív gyerekkoncert
11:15-12:00 - Ricsi Bohóc
12:00-14:00 - Star wars Wather, illetve Marvel/DC találkozó fotózási lehetőség (Loki, Spiderman, Shazam, Superman, Sparrow)
14:00-15:00 - Utazás meseországba interaktív gyerekprogram
15:00-16:00 - Rolandó bűvészshow
16:00-17:00 - Az állatok nyelvén tudó juhász mesejáték
17:00 - Program vége

Travelling Galaxy

1053 Budapest, Kecskeméti u. 5.

Május 27-28-a között a gyerekeknek ingyenes lesz a belépés a kiállításra.

→ 12 éven aluli gyermekek számára INGYENES a belépés
→ minden gyermek szülői kísérettel veheti igénybe az akciót
→ egy szülő egy gyermeket vihet magával ingyenesen a kiállításra
Itt lehet már most megváltani a jegyeket.

Müpa

1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

10 órakor a szabadtéri zenés színpadon Marék Veronika kedvelt karaktere, Boribon látható, majd a Búgócsiga Zenede lép színpadra. A közönség hallhatja a Cimbaliband balkáni és népi ritmusait, a Daniel Speer Brass a legnépszerűbb mesedallamokkal készül rézfúvós verzióban, végül 14 órakor a Superar koncertjét láthatják az érdeklődők.

Az Átrium területén a játékos gyerekfoglalkozás, a Kerekítő Tippentő után a Sanyi, Én és a gyerekek nevű produkció népdalokkal, fakanálbábokkal, tánccal teli interaktív meséje veszi kezdetét, majd a Pereputty bábegyüttes lép fel. A napot 14 órakor a Napra-Forgó táncház zárja.

A Fesztivál Színházban 12 órakor a Mary Poppins látható a gyerekekből álló Veresi Balett táncelőadásában.

A Müpa előtti téren kosaras hintát állítanak fel, a kemencés parasztudvarban a kenyérsütéssel ismerkedhetnek a a gyerekek, emellett tucatnyi logikai és ügyességi játék is várja a gyerekeket. A kerekesszékes akadálypálya és a látássérültséget szimuláló, érzékenyítő játékok az érzelmi intelligenciát és az empátiát fejlesztik.

A házban egész nap zajló kreatív foglalkozások résztvevői rongybabát, szélforgót, illatzsákot, de akár papírsárkányt vagy újrahasznosított anyagokból hangszert is készíthetnek, a legkisebbek- és szüleik - pedig ölelős-dalolós foglalkozásokon vehetnek részt az Üvegteremben.

Budaörsi Repülőtér

1112 Budapest, Kőérberki út 36/A

A belépés díjtalan, a gyermekszigeten kreatív foglalkozások és jelmezes animátorok, ugrálóvárak várják a gyerekeket. A repülés szerelmesei akár sétarepülésen is részt vehetnek - ez utóbbi program fizetős, előregisztráció sajnos nincs, a helyszínen lehet rá jegyet váltani.
Külön jó hír, hogy az idén is lesz Airshow!
Katonai kiállítás és óriásbuborék show is lesz, a gasztro udvarban finom ételek és italok kaphatók, a szervezők meglepetés programokkal is készülnek.

Vasúttörténeti Park

1142 Budapest, Tatai út 95.

A dm programjainak köszönhetően, ezúttal is számos érdekes témával találkozhatnak a látogatók, így a szépségápolás, napvédelem, a műanyagok újrahasznosítása és a női egészség témája is porondon lesz: utóbbi kapcsán Nagy Réka Ökoanyuval DIY szépségápolás szereket lehet készíteni, a Zöldövezet Társulásnál pedig a környezetbarát egészségügyi termékek bemutatóját láthatják. A fenntarthatóság információs tára nem merül ki ennyiben, hiszen a Replacc Játszótéren újrahasznosított anyagokból készült játékokkal szórakozhatnak a kicsik, vagy akár a Robokaland során elhasznált elektronikai hulladékokból építhetnek robotot.

Az egészségtudatos táplálkozás is nagyobb hangsúlyt kap idén, az érdeklődők játékos formában ismerkedhetnek a témával a Nestlé programhelyszínein. Emellett számos finomságokat is kóstolhatnak a látogatók, így például a Pölöskei szörpöket vagy a dmBio ínyencségeit.

Nem maradhatnak el a hangulatot meglapozó gyerekkoncertek sem: szombaton 11 órától az Apacuka zenekar, 13 órától a Kalap Jakab Bábkoncert, 15 órától Halász Judit lépnek fel. Vasárnap 11 órától a Kiskalász zenekar, 14 órától a Fabula Bábszínház és 15:30-tól az Alma Zenekar szórakoztatja a látogatókat.

A játékos tanulás ezúttal is szerves részét képezi a programnak, választani sem lesz könnyű a kínálatból: az Okosmese kiadványaival az alapvető készségeket fejleszthetik, a HelloWorld programján pedig a LEGO segítségével vehetnek részt modern informatikaoktatásban. A Continental Kresztergom pályáján játékos formában tanulhatnak a kicsik a KRESZ szabályairól, de a közlekedésbiztonság a Hagyományőrző Tűzoltók és az Országos Rendőrfőkapitányság helyszínein is központba kerül majd.

Az Orient-csarnokban a családok a ’Mesél az ég! Karnyújtásnyira az Univerzum!’ címmel az Utazó Planetárium előadásait is meghallgathatják a csillagokról, és a VR Parkban is kalandozhatnak. A könyvolvasás népszerűsítése mellett az erdei kisvasutakról szóló könyvekkel is megismerkedhetnek kicsik és nagyok egyaránt. A REGIO játszóháza szintén remek szórakozást garantál, és persze a klasszikusnak számító programelemek, az arcfestés és a kézműves alkotások sem maradhatnak el.

A programra gyermekeknek a belépés 14 éves kor alatt ingyenes, felnőtteknek a jegyár elővételes /early bird időszakban- május 3-május 21. között- 2.500 Ft/darab, majd a rendezvény előtti héten, május 22-től már csak az emelt, 3.000 Ft/felnőtt jegyár mellett vásárolható online és a helyszínen.

Akiknek utazni támad kedve, azok a Nyugati Pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba tartó, MÁV RAIL TOURS szervezésében indított nosztalgia különvonattal látogathatnak ki a gyereknapra. A gyereknapi különvonat napi 3 alkalommal indul útjára, részletek és jegyvásárlás a www.mavrailtours.hu oldalon.

Városligeti Gyereknap

Minden program ingyenes, úgyhogy hozzátok az egész családot, barátokat, osztálytársakat! Kattints a lenti képre a részletekért!

Óbudai autóbuszgarázs

1037 Budapest Pomázi út 15.

Május 20-án szombaton gyereknappal folytatódik a BKV járműtelephelyein rendezett nyílt napok sorozata. A belépés szokás szerint ingyenes, egyes programokon azonban – online vagy helyszíni – regisztrációval lehet csak részt venni.

Testközelből nézhetjük majd meg a mindennapi forgalomba kijáró, valamint a nosztalgia flotta számos darabját.
Az autóbuszokon kívül megtekinthetők lesznek a BKV zavarelhárítási és egyéb járművei, de olyan különleges buszokkal is lehet majd találkozni, mint a lőbusz, a vasútmodellbusz vagy a BKV duplacsuklós játszóbusza.

A gyermeknapi programban ezen túl műszaki és forgalmi vetélkedő, kisvonatbusz és gyermekfoglalkoztató is szerepel.
Az Ikarus 60-as nosztalgia busz körjáratban közlekedik majd a telephelyen, de lesz lehetőség kipróbálni egy tűzoltókocsi emelőkosarát és egy repülőgép-szimulátort is.

A szakértők bemutatják majd a szerelőcsarnokot, ahol a mindennapokban az óbudai járműpark kisebb-nagyobb javítása, karbantartása zajlik, de olyan érdekességeket is lehet majd látni, mint a fék oktatófal, a hajtáslánc- és motorbemutató vagy a kijelzők programozása.
A Mercedes, Volvo és Ikarus oktató autóbuszok próbavezetésére online, előre lehet regisztrálni, de korlátozott számban az eseményen is fel lehet iratkozni. A tesztvezetéshez B kategóriás jogosítvány megléte, és a helyszínen annak bemutatása szükséges lesz.

A veterán és nosztalgia járművek iránt érdeklődőknek Trabant, Skoda, Lada és Wartburg versenyautók bemutatójával is készülnek.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás