Iskola

Fapallós ösvények hangulatos erdei csavargásokhoz! A gyerekek imádni fogják a kalandtúrákat

Megszokottól eltérő, kalandokban dús kirándulást tervezel a családdal? Olyan izgalmas kirándulóhelyeket ajánlunk, ahol kötélhídon vagy csónak segítségével kell ügyesen áthaladnotok a túlpartra, levert cölöpökön tehetitek próbára az egyensúlyérzéketeket, nádsusogás mellett recsegő vízi sétányon élvezhetitek a békés természetet. Ha szeretitek a kalandokat, ezeken a mocsarak felett kanyargó fapallós ösvényeken újabb családi élményeket gyűjthettek.
Kezdőfotó: Gyadai tanösvény (Lipovetz Orsolya, Kölöknet)

Fényes tanösvény - Tata

Távolság Budapesttől: 70 kilométer.

Fotó: tataifenyestanosveny.hu

Az egész évben, szezonon kívül is látogatható Fényes Tanösvény.  A 1,5 kilométer hosszú ökoturisztikai útvonal egyszerre informatív és szórakoztató turisztikai attrakció, amely bővelkedik kalandokban: önállóan, kötélhídon és csónakkal járhatjuk be, és megcsodálhatjuk a karsztforrások lenyűgöző élővilágát.

Sóstói tanösvény - Székesfehérvár

Távolság Budapesttől: 64 kilométer.

Fotó: Fekets Zoltán, Sóstó Székesfehérvár

A nyugalom szigete vár bennünket Székesfehérvártól mindössze 2,5 kilométerre. A Sóstó háborítatlan élővilága egy pillanat alatt kizökkent bennünket a hétköznapi mókuskerékből. A ritka és különleges fajok otthonául szolgáló természetvédelmi terület szabadon látogatható. A tanösvényén interaktív táblák kalauzolnak végig, de szakvezetéssel még nagyobb élmény lehet a családi kirándulás.

Mert annyi eszed már lehet, hogy nem mégy fejjel a falnak. Ha tehát bevered a fejed, a te dolgod, ha bajba kerülsz, magadnak kell kilábalnod, mert esetleg nem lesz melletted senki. Annyira vállalkozz, amennyit elbírsz, és nekem hiába nyivákolsz, ha elvágod a kezed, vagy elrontod a gyomrod. Ez mind a te magánügyed. Úgy vélem: csak így tanulsz meg a magad lábán járni, és pontosan rájössz majd, hogy mit lehet és mit szabad."
(István bácsi - Tüskevár)

Gyadai tanösvény - Szendehely

Távolság Budapesttől: 52 kilométer.


Fotó: Kölöknet / Lipovetz Orsolya


Fotó: Fodor Cini

A Gyadai tanösvény a mocsáron átívelő fapallóiról és az óriási függőhídjairól vált ismertté a gyerekes családok körében. Az élmény dús, változatos tanösvény a Katalinpusztai Kirándulóközpontból indul. A csodálatos erdei út tulajdonképpen egy kört alkot, így teljesen mindegy, hogy melyik irányból indítjuk a túránkat. Rengeteg pad, asztal, tűzrakóhely áll rendelkezésre az utunk során - emellett szuper játszóterek, tavacska, ügyességi cölöpsor, kisvasút és sok kedves élmény várja a még az egészen kisgyerekeket is.

Tisza-tavi vízi sétány - Poroszló

Távolság Budapesttől: 135 kilométer.

Fotó: Kölöknet / Lipovetz Orsolya


Fotó: Kölöknet / Lipovetz Orsolya

Poroszlón egy 1500 méter hosszú pallóúton sétálva nyerhetünk betekintést a Tisza-tó növény- és állatvilágába. A tanösvény a Fűzfa Kikötőből igény szerint induló kishajójárattal közelíthető meg. A sétányon elindulva kirándulás tehető gyékényesek, nádasok, ártéri erdők, hínármezők mentén, a tó korábban megközelíthetetlen vadregényes területére.

Kis-Tisza Ökocentrum - Tiszalök

Távolság Budapesttől: 200 kilométer.

Fotó: Kis-Tisza Ökocentrum

A Kis-Tisza Ökocentrum lehetőséget teremt a szőke folyó, a Kenyérgyári-holtág valamint a környező területek flórájának és faunájának megcsodálására.
Ha madárcsicsergés és a nádas susogása adta nyugalmat keressük, akkor feltétlenül itt a helyünk.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás