Szülő- és gyereknevelés

Kétéves gyerek tűnt el egy nyaralóház udvarából Franciaországban

Napok óta nagy erőkkel keresik azt a francia kisfiút, aki egy alpesi falu nyaralójának udvaráról tűnt el a hétvégén.

A francia rendőrség nagyszabású keresést indított egy kétéves kisfiú után, aki a hétvégén tűnt el, miközben a nagyszüleivel nyaralt. A kis Émile szombat délután az Alpes-de-Haute-Provence tartománybeli Le Vernet településen, a kibérelt nyaraló kertjében játszott, amikor eltűnt - számol be a hirado.hu.

A család épp távozni készült a bérelt ingatlanból, amikor Émile a hatóságok szerint kihasználhatta nagyszülei figyelmetlenségét és elkóborolt. A nagyszülők akkor vették észre, hogy nyoma veszett a gyereknek, amikor be akarták ültetni az autóba.
A család értesítette a hatóságokat Émile eltűnéséről, majd a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársai a helyi falubeliekkel összefogva kezdték meg a fiú keresését.

Mivel azóta sem bukkantak a gyermek nyomára, hétfőn a kezdeti 5 km-es keresési területet kiterjesztették és bevetnek helikoptert, hőkamerás drónokat és keresőkutyákat is. A rendőrség kizárja, hogy Émile-t elrabolták volna.

A rendőrség eddig a falu összes házát átkutatta, és felszólítottak mindenkit, hogyha rendelkeznek bármilyen információval, akkor azt osszák meg a hatóságokkal.
Le Vernet környéke erdővel körülvett terület, és népszerű a kirándulók körében, bármikor rátalálhatnak.

„Két és fél éves, így egyedül nem juthat túl messzire. A probléma az, hogy gyenge a finommotoros képessége, így ha beesik egy olyan helyre, ahonnan nehezen tud kijutni, önmagától nem fog visszatalálni” - nyilatkozta a rendőrség munkatársa, aki szerint előny és hátrány is a gyermek fiatal kora.
A helyi csatornának nyilatkozó pszichológus szerint nem kizárható, hogy a kisfiú messzebb jutott, mint azt a rendőrség feltételezi.

A fotó csak illusztráció, forrás: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás