Szülő- és gyereknevelés

Kik azok a funkciógyerekek, és miért veszélyes annak lenni?

Popper Péter szerint ezért jó, ha nem tudod, miért vállaltál gyereket.

A gyerekvállalás az emberi lét egyik legnagyobb súlyú döntése, hiszen a gyerek születésével nemcsak az addigi életünk változik meg, de már egy másik életért is felelősek vagyunk - legalább két évtizeden át.


Ugyanakkor soha nem szabad elfelejteni, hogy a gyerek nem tulajdon. Nem a szülő birtoka, csupán rá van bízva egy időre ebben a világban. Cikkünk Popper Péter Lélekrágcsálók című kötete alapján íródott.

Miért vállaltál gyereket?

Popper Péter szerint erre a kérdésre a legjobb válasz, ami adható, hogy csak. Vagyis ha erre nincs igazi válasz, ha egy párkapcsolatnak a természetes folytatása, hogy a benne élő két fél idővel úgy érzi, hogy szeretnének gyereket. Nem kell ehhez semmiféle ideológia. Amikor jönnek a magyarázatok, hogy mire kell a gyerek - van ezek között elképesztő meg érthető is -, az már baj. Ha a pszichológushoz elvisznek egy gyereket, mert már valami probléma van a családban, akkor gyakran merül fel kérdésként, hogy kívánt gyerek-e.

Kik azok a funkciógyerekek?

- Nézze, doktor úr, az apám infarktust kapott, majdnem belehalt, és az egyetlen kívánsága az volt, hogy szeretne egy unokát. Én az apám kedvéért szültem a gyereket.

A cikket teljes egészében a femina.hu oldalán olvashatjátok.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás