Szülő- és gyereknevelés

Megalázó módon kényszerítette fekvőtámaszra a tanárt az apuka, a tanulók is végignézték a jelenetet

A Komáromi Járásbíróság a 2023. szeptember 27. napján tartott előkészítő ülésen, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és személyes adattal visszaélés vétsége miatt indult ügyben hozott ítéletet 2 férfivel szemben.

A megállapított tényállás szerint a sértett egy Kisbéri Járásban lévő község általános iskolájában 2022. szeptember 13-án napközis tanári feladatokat látott el. Két tanuló verekedett, amikor a tanár felszólította őket, hogy a verekedést hagyják abba és csináljanak inkább 20-20 fekvőtámaszt, melynek teljesítését követően a két tanuló megnyugodott - ismerteti a Tatabányai törvényszék.

Másnap az egyik tanuló szülei a házirendtől eltérően, előzetes egyeztetés nélkül bementek az iskola intézményvezetőjéhez és kifogásolták a napközis tanár eljárását, emiatt kérték a pedagógus felelősségre vonását, majd elhagyták az iskolát.

Az apa később visszatért az iskolához, majd odament a parkolóba érkező sértetthez és számon kérte a gyermekével szembeni eljárását, miközben megragadta a sértett mindkét felkarját, lökött rajta egyet és rákiabált, hogy végezzen el 20 fekvőtámaszt. A pedagógus a fekvőtámaszokat az iskola bejáratánál a tanulók előtt elvégezte, amit egy másik férfi mobiltelefonján rögzített és a felvételt az apának egy internetes alkalmazáson keresztül elküldte.

A Komáromi Járásbíróság az apát 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre, a másik férfit 150.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Fotó: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás