Szülő- és gyereknevelés

Menjünk ki a szabadba – sokoldalú trambulinok, főként a gyerekeknek!

A trambulinok nagyszerű módot kínálnak arra, hogy a gyerekek energiát vezessenek le, és a legtöbben rengeteg időt töltenek azzal, hogy egy ilyen eszközön ugrálnak. Nyáron a szabadban, a hidegebb őszi és téli hónapokban pedig beltéren is kiválóan használhatók. Továbbá alkalmasak arra is, hogy rávegyük gyerekeinket a szórakoztató, egész testet átfogó tevékenységre, amelyet fizikai és foglalkozási terapeuták egyaránt ajánlanak.

A biztonságos trambulin

Az elmúlt néhány évtizedben számos technikai fejlesztés tette biztonságosabbá a trambulinokat. Például az új biztonságiháló-elhelyezések és a kormányrudak kiegészítései csökkentik a sérülések kockázatát, melynek főleg a kisgyermekek, különösen a 3-7 évesek vannak kitéve.

Természetesen, mint minden sporttevékenységnél (kerékpár, foci, lacrosse, és a felsorolás még folytatható), itt is mindig fennáll a sérülésveszély, még a nagyon biztonságosnak tűnő trambulinok esetében is.
Az eMAG webáruház trambulin kínálatában megtalálható Aga trambulint teljes mértékben a gyerekek és a felnőttek biztonságos kikapcsolódására készítették el. Minden ilyen termék megfelel a nagyon szigorú biztonsági rendelkezéseknek, és TUV-GS tanúsítvánnyal is el vannak látva.

A körformájú Hi-Ten megerősített trambulinszerkezet kifogástalan minőségű horganyzott acélból készült, nagymértékben korrózióálló, lábait pedig porszórt bevonattal látták el. Mindezek mellett három „U” alakú láb felel a trambulin remek stabilitásáért, mely a használat során még a 180 kg-os terhelést is képes elbírni.
Fényvisszaverő felület az időtállóságért
A trambulin pattogófelülete polipropilén szövetből (PP Mesh) készült, víztaszító kiegészítéssel, UV-ellenálló anyagból.
Az ugrófelületnél 60 rugó dolgozik, melyek rugóacélból készültek.

A strapabíró védőháló

A szupernehéz PE anyagból készült védőháló a trambulinok biztonságáról gondoskodik, így igen fontos ez a szerepe. Megóvja az ugrálót a trambulinról való leeséstől, segítségével ez a sporteszköz a lehető legjobb védelmet nyújtja.
A bejárati nyílást „L” alakú cipzárral látták el, ezzel biztosítva a trambulin 100%-os lezárását.
A csomagolás tekintetében két dobozról beszélhetünk: 25 kg (160×50×15 cm), 23 kg (110×40×18 cm). Azt tudjuk, hogy minden terméknél, így a trambulin esetében is lényeges a gyártói garancia. Itt 24 hónap a jótállási idő.

A csomag az alábbiakat tartalmazza:

    • szerkezet, rudak, habszivacs rúdvédő és csavarok;
    • belső védőháló;
    • biztonsági rugófedél;
    • létra;
    • rugók;
    • szerszámok az összeszereléshez, és természetesen a felhasználói kézikönyv.

A védőháló fontossága

Ahogy korábban már említettük, a „nagy gyerek” trambulin tartalmaz biztonsági hálót (a rugók belső részére erősített védőhálót), egy kicsit nagyobb és rugalmasabb/pattogósabb ugrófelületet, mely a talajtól magasabban helyezkedik el. Ezek a típusok általában 150-200 kilogramm teherbírásúak, és a gyerekek jóval magasabbra tudnak benne ugrani, mint a kifejezetten a kicsik számára kialakított „tipegő” trambulinon. Jó választást jelentenek a kicsiknek, mielőtt fellépnének egy nagyobb és veszélyesebb trambulinra, amely lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy jóval magasabbra ugráljanak. Ezek a szórakozási alternatívák teljes mértékben kültéri igénybevételre készültek, emiatt nehézkes lenne bevinni őket a házba.

Vásárlás előtt nézzünk szét alaposan a rendelkezésre álló kínálatban, mérjük fel, hogy házunk kertjében mekkora terület adott a trambulinhoz, és az sem árt, ha azzal is tervezünk, hogy a hideg időszakban hová tudjuk majd betenni, vagy milyen ponyvával tudjuk letakarni. A legtöbb eszközhöz adnak „takarót”, bizonyos márkáknál pedig különleges bevonófóliát is biztosítanak. Láthatjuk, hogy igen sok szempontot célszerű figyelembe venni.

Fontos tanács: amíg gyermeke kültéri trambulint használ, ügyeljen arra, hogy a gyerekeket szúnyogriasztóval és naptejjel kenje be, hogy amellett, hogy szórakoztató, még biztonságos és kényelmes is legyen a játék a szabadban.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás