Szülő- és gyereknevelés

Rajzpályázat 14 éven aluli gyerekeknek! Az idei felhívás középpontjában az egyik legszebb magyar szavunk, az ANYA áll!

Ismét meghirdetik a Magyar szemmel című fotó- és rajzpályázatot, a felhívásra a világ bármely tájáról lehet jelentkezni - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság pénteken az MTI-vel.

Mint írták, anyák napja kapcsán három témában - anyaföld, anyanyelv és anyaszív - teszik közzé a pályázatot, ami az államtitkárság idei tematikus éve, a 2023 a gondoskodó nemzet éve programsorozatának részét képezi.

Jelentkezni a világ bármely tájáról, a Kárpát-medencéből és a diaszpórából egyaránt lehet - hívták fel a figyelmet, megjegyezve, hogy az idén rajzpályázattal is kiegészül a felhívás a 14 éven aluli gyerekek számára, akik az anyaszív kategóriában pályázhatnak.

Anyaföld tematika

A részletekről közölték: az anyaföld téma célja a szülőföld bemutatása, ebben a kategóriában a Kárpát-medence és a diaszpóra magyarsága által lakott "lenyűgöző tájakat, magyarságunk kulturális örökségeit" ábrázoló fotókat küldhetnek a pályázók.

Anyanyelv tematika

Az anyanyelv témában olyan alkotásokat várnak, amelyek középpontjában "legfontosabb kulturális kincsünk", az anyanyelvünk szépsége, sokszínűsége, fontossága áll.

Anyaszív tematika - pályázati kategória gyerekeknek

Az anyaszív kategóriában pedig az anyai szeretet, odafigyelés és támogatás sokszínűségével, szépségével kapcsolatos fotókat és rajzokat várják.

Beküldési határidő és jelentkezés

A fényképek és rajzok beküldési határideje 2023. május 29. - írta az államtitkárság, hozzátéve, a legjobb fotók és rajzok készítői értékes nyereményekben részesülnek.

Jelentkezés, illetve pályázati anyagok feltöltése erre a linkre kattintva lehetséges.

Forrás: MTI 2023. május 5.
Fotó: GettyImages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás