Szülő- és gyereknevelés

Rendőri felvezetés közben született meg Márton

Járőrautót intett le a veszélyeztetett terhes, már vajúdó feleségével kórházba tartó autóvezető a XI. kerületben kedden este. A rendőrök kéklámpás felvezetésével indultak tovább, de az újszülött nem várt. A baba egy éppen arra járó dúla segítségével jött a világra, légzése az akkor megérkező mentőknek köszönhetően indult be - olvasható a police.hu oldalán.


Egy kétségbeesett férfi intette le a XI. kerületi járőröket 2022. október 25-én késő este a Rákóczi híd budai hídfőjénél. Az autó vezetője a várandós feleségéhez kért segítséget, akinek már erős szülési fájdalmai voltak. Az újbudai járőrök megkülönböztető jelzést használva vezették fel a pár autóját, de néhány perc múlva a Könyves Kálmán körúton félre kellett állniuk, mivel a kismamánál megindult a szülés.

A rendőrök a már helyszínre tartó mentőktől telefonon kapott instrukciók alapján próbáltak segíteni a nőnek, miközben a pár négyéves kislányát is igyekeztek megnyugtatni. Szerencsére autójával megállt egy asszony, akinek volt gyakorlata az otthonszülések levezetésében, így 21 óra 54 perckor a baba – lábbal előre – az ő segítségével jött világra, légzése azonban nem volt. Egy percen belül megérkeztek a mentőszolgálat munkatársai, átvették az ellátást, így végül felsírt az újszülött, akit édesanyjával együtt kórházba vittek.​

Forrás: police.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás