Szülő- és gyereknevelés

Tavaszi táborok nyújtanak megoldást elfoglalt szülőknek a hosszabb tavaszi szünet idejére

A szülők és gyerekek fejében a tábor elsősorban a nyári szünethez kötődik, viszont a jelenlegi tavaszi szünetben másfél hétig kell felügyelet a gyerekek mellé, ezért jön kapóra sokaknak a tavaszi tábor.

A tavaszi szünet idején a gyerekek számára rendkívül izgalmas lehetőségek várnak a hosszabb, tizenegy napos iskolai pihenő alatt. Az idei évben a tavaszi táborok száma és sokszínűsége is meglepetést okoz, így azoknak, akik gyermeküket szeretnék minőségi elfoglaltsággal ellátni, érdemes időben táborfoglalásra gondolni.

A tavaszi szünet első napja 2024. március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő). A tizenegy napos iskolai szünet hosszabb, mint az elmúlt években, így több tábor is indul az érintett időszakban.

"Az elmúlt esztendőkben is voltak már tavaszi táborok, viszont az idő rövidsége miatt általában 2-3, esetleg négy napos programok voltak jellemzőek, és a rövid idő miatt a tavaszi táborok döntő többségében napközis jelleggel működtek, idén viszont megnőtt az ottalvós lehetőségek kínálata is." - mondta el Tóth Béla, a Táborfigyelő vezetője.

A táborok elsősorban a nyári időszakban érhetőek el nagy számban, viszont az iskolai szünetek átalakításával, miszerint rövidebb a nyári, de hosszabb valamelyest a téli és tavaszi szünet, egyre több vakációs programmal készülnek a szervezők március-április hónapokra is.

"A szülők és gyerekek fejében a tábor elsősorban a nyári szünethez kötődik, viszont a jelenlegi tavaszi szünetben másfél hétig kell felügyelet a gyerekek mellé, így kapóra jöhet sok családnak, hogy tavaszi táborok is elérhetőek. A kínálat témák tekintetében nagyon széles, a rajzfilmes, fejlesztő és kézműves táborok mellett életvezetési és kalandtáborok ugyanúgy foglalhatók, mint íjász vagy állatbarát programok." - állítja a Táborfigyelő vezetője.

Tavaszi táborok 6-18 éves gyerekeknek

A tavaszi táborok a teljes iskolai korosztály részére nyújtanak programokat, azaz 6-18 éves kor között, az életkori sajátosságok figyelembevételével kis- és nagyiskolás is megtalálja a számára izgalmas szórakozási lehetőséget. Tóth Béla hozzátette, hogy bár a kínálat jóval szélesebb, mint az elmúlt években, de nagy mértékben elmarad a nyári időszaktól, így aki táboroztatná gyermekét tavasszal is, annak érdemes minél előbb foglalnia, a helyek gyorsan betelnek a meghirdetett turnusokra.

Nyitókép: Freepik

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás