Szülő- és gyereknevelés

Tragédia: Az anyuka okozta véletlenségből a saját gyermeke halálát

Megrázó hír - A család és a barátok egy arizonai tavon motorcsónakoztak, amikor bekövetkezett a végzetes baleset.
(A fotó csak illusztráció).

 

A népszerű amerikai üdülőhelyen, a Paul’s Hideaway nevű öbölben tartózkodott a 12 fős családi-baráti társaság, köztük felnőttek és gyerekek egyaránt, akik motorcsónakra szálltak, hogy az apukát wakeboardon húzzák a vízen. A vidám társaságból senki sem vette észre, hogy az egyik 6 éves kislány "valahogy a vízbe került" - közölte a Maricopa megyei seriff hivatala.

A kislány édesanyja már sebességbe tette a motorcsónakot, és ráhajtott a kislányra, aki addigra a motorcsónak elé került. A jármű a kislányt elütötte, sőt, a hajócsavar a kislány lábát is levágta - mondta Joaquin Enriquez őrmester a sajtótájékoztatón.

A rendőrség elmondása alapján az apa wakeboardozáshoz készülve már a vízben tartózkodott, amikor észrevette, hogy "valami van a vízben". Eddigre rájöttek, hogy baleset történt. A család azonnal tárcsázta a segélyhívót, de csak nagyon nehezen találtak térerőt, ugyanis az öbölben köztudottan alig van vétel. Addig a közelben tartózkodó hajósok a segítségükre sietettek, sikerült kiemelni a kislányt a vízből, és a partra vitték.

A kislányt a mentő a közeli kórházba szállította, de már nem tudták az életét megmentetni.

A rendőrség beszámolója alapján mindenki mentőmellényt viselt a fedélzeten, egyikük sem volt alkoholos befolyás alatt, sőt, tapasztalt motorcsónakosoknak számítottak, a szándékosság gyanúja teljesen kizárt, a balesetet gondatlanság okozta. A rendőrség hozzátette: a tragédia azért következhetett be, mert sokan tartózkodtak a fedélzeten, így a nagy társaságban nem tűnt fel azonnal, hogy a kislány - tisztázatlan körülmények között - belekerült a vízbe.

Forrás: Külföld/New York Post
A fotó csak illusztráció, forrás: Getty Images

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás