Szülő- és gyereknevelés

Nyári gyerektáborból kóborolt el a kisgyerek, az országút mellett találtak rá

A gondatlanságból könnyen baj is történhetett volna, de a bolyongó kisfiú szerencséjére a lehető legjobb kezekbe került.
A fotó csak illusztráció, forrás: Getty Images.

Minden szülő rémálma, amikor azt gondolván, hogy a legnagyobb biztonságban foglalkoznak a gyerekével a nyári táborban, a gyerekének hirtelen nyoma veszik. Ez történt egy abdai kisfiúval is. A napokban megtörtént esetet a BRFK osztotta meg Facebook bejegyzésében. Így írtak erről:

"Csöppnyi kisember bolyongott egyedül az országúton, a kicsi mellett pedig csak úgy viharzottak el az autósok. Egyik sofőr sem gondolta úgy, hogy lehet abban valami rendellenes, hogy egy öt éves fiúcska teljesen egyedül gyalogol az 1-es főúton Abda külterületén.

A megszeppent kisfiú szerencséjére Gaál Szabolcs r. törzszászlós, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőre is éppen arra járt, és azonnal megállt a gyerek mellett. Az ijedtség okozta szótlanságot kollégánk perceken belül feloldotta, és megnyugtatta a kisfiút. A gyerek ezután már elmondta a nevét, és azt is elárulta, hogy 5 éves, és egy táborban nyaral, de azt nem tudta megmondani, hogy hol.

Gaál Szabolcs a közelben kezdett kérdezősködni, és egy benzinkúton megtudta, hogy nem messze az úttól, ahol a fiú sétált, van egy gyermektábor. Kollégánk visszavitte a kis szökevény táborlakót, akit már nagyon kerestek. A rendőrség értesítette a szülőket. A picinek az ijedségen túl szerencsére semmilyen baja nem esett."

A kommentelők nem győzik megköszönni Gaál Szabolcs rendőrnek a segítséget, akinek sokakkal ellentétben feltűnt, hogy nem életszerű, ha egy kisfiú magányosan bolyong egy forgalmas országút mellett, és a rendőr azonnal tudta, hogy mit kell tennie.
Azt, hogy pontosan melyik táborból és hogyan kóborolhatott el a kisfiú, nem közölték.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás