Ajánló

A lányok világnapját ünnepli a Cartoon Network

Exkluzív csajos hétvége a gyerekcsatorna YouTube-csatornáján

A Lányok nemzetközi világnapja (október 11) alkalmából, amely a lánygyerekek esély- és bánásmódbeli egyenlőségét hirdeti, ‘lányos’ hetet tart október 11-től Cartoon Network.  Ez a világnap azt ünnepli, hogy a lánygyerekek manapság a fiúkkal egyenlő bánásmódban, esélyekkel nőnek fel, nemi identitásukat nem az határozza meg, hogy milyen játékkal játszanak, milyen munkát végeznek, etc... E kezdeményezés összhangban áll a Cartoon Network nemek közti egyenlőséghez való hozzáállásával.

Ez alkalomból a Cartoon Network Magyarország YouTube-csatornán a gyerekek három hosszú összeállítást láthatnak, amelyek a csatorna női rajzfilmhőseit helyezik középpontba.

Október 11. – egy videó összeállítást láthatnak a YouTube követők, amelynek témája, hogy manapság a lányok manapság bármilyen munkát végezhetnek.  Az egyik videóban négy lány találja meg a helyét a munka világában: Buborék hercegnő (Kalandra fel!) és Dr. Fox (Csoda Kitty) tudósként, Süni (Bűbájtábor) jogászként, Gepárda (Villámmacskák akcióban) pedig üzletasszonyként épít karriert, valamint a fentihez hasonló Instagram/ Facebook profilkeret is letölthető lesz, hogy minél többen csatlakozzanak a mozgalomhoz.

Ennek az összeállításnak a címe: A világ az övék!

Október 12. - Ez az összeállítás a lányok erejére összpontosul. Olyan klipeket tartalmaz, amelyek a Cartoon Network-ön látható legerősebb női szereplőkből állnak, mint például a DC Super Hero Girls, a Garnet a Steven Universe-ból és a Raven a Tini titánok, harcra fel-ből!

Ennek az összeállításnak a címe - Girl Power

Október 16. - A harmadik és egyben utolsó összeállítás egy „Lányok a fókuszban” videó a csatornánkon. Az összeállítás a DC Super Hero Girls, a Tini Titánok, Harcra fel! klipjeinek és a The Powerpuff Girls epizódjának keveréke.

A Cartoon Network jó pár éve azon dolgozik, hogy nagyobb arányban jelenjenek meg a nők és a női készítők, mint korábban. A 2013 óta futó Steven Universe a Cartoon Network első rajzfilmsorozata, amelyet női alkotó álmodott meg. Rebecca Sugar azelőtt a Kalandra fel!-en dolgozott, amelyhez számos dalt írt, s ezzel megalapozta saját, dalokban szintén gazdag sorozatát, amely mára egy egész estés musicalt is magáénak tudhat.

Később, amikor a Cartoon Network 2015-ben női csatornaigazgatót kapott Christina Miller személyében, még inkább fókuszba került a női tehetséggondozás. Az „alkotói inkubátor” program célja, hogy világszerte felkutassa a még felfedezetlen animációkészítő tehetségeket. A program során került a csatornához Julia Pott is, aki a 2018 óta futó Bűbájtábor alkotója. Emellett 2016-ban elindult a Pindúr pandúrok új sorozata, amelyben visszatért a három óvodás szuperlány; valamint 2019-től látható a szintén női szuperhősöket felvonultató DC Super Hero Girls is.

 

https://www.youtube.com/user/CartoonNetworkHU

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Szolidaritást vállalunk a pedagógusokkal