Ajánló

Bartos Erika: Budapest környéke - Brúnó Budapesten 6.

A hatkötetesre tervezett sorozat tematikusan és mesésen mutatja be Budapest gyerekek számára érdekes helyeit. A 6. rész, a Budapest környéke című kötetből a fővárost körülvevő érdekességeket ismerhetjük meg.

Bartos Erika építészmérnök végzettségű, így nem csoda, hogy elképesztő pontossággal készített épületekben és térképekben gyönyörködhetünk a könyv lapjain, ahogy a mesékbe ágyazott illusztrációkat nézegetjük.

Nemcsak izgalmas látványvilág tárul a gyerekek elé, hanem sok információt, érdekességet is megtudhatnak Brúnó kalandjainak olvasása közben. Hogy például Budakeszi Vadasparkban több mint ötvenféle állatot láthatunk, vagy hogy Vácrátóton van egy szép botanikus kert. Megcsodálhatjátok a Gödöllői Királyi Kastélyt, a solymári várat vagy a szentendrei Skanzent, hogy aztán kedvet kapjatok a helyeket igazi valójukban is megcsodálni. Sok kaland vár a meseolvasó gyerekekre, hiszen Veresegyházon medvéket etethetnek, Gödön pedig a Dunában is megfürödhetnek.

Kalandra fel, barangoljátok be Budapest környékének csodálatos helyeit a könyv segítségével, majd legyetek Ti az idegenvezetők, amikor családjaitokkal, barátaitokkal meglátogatjátok ezeket a mesés helyeket a való életben!

Bartos Erika, a Bogyó és Babóca és sok más mesesorozat írója és rajzolója, akinek munkásságát számos hazai és nemzetközi díjjal ismerték el.

 

Brúnó Budapesten sorozat korábbi részei:

Buda tornyai - Brúnó Budapesten 1.

Buda hegyei - Brúnó Budapesten 2.

Pest szíve - Brúnó Budapesten 3.

Pest fényei - Brúnó Budapesten 4.

Duna - Brúnó Budapesten 5.

Minden részhez saját foglalkoztatófüzet is készült.
 

 

 

Móra Könyvkiadó, 2021

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás