Ajánló

Így járnak az UFÓk, ha egy vérbeli kocka sráccal hozza össze őket az univerzum

Megint egy átlagos, unalmas nap a suliban...majdcsak valahogy túléli az ember! Ha más nem, akkor lógsz kicsit a haverokkal és észre sem veszed, ahogy elrepül az a néhány óra. Várjunk csak? Hogy nincsenek barátaid?

Mert leginkább egyedül szeretsz lenni a saját gondolataiddal, a magad kis világában, na meg persze az online térben, ahol viszont megszámlálhatatlan barátot szereztél már magadnak – még ha szigorúan virtuálisak is, és cseppet sem biztos, hogy azok, akiknek mondják magukat? Oké, akkor ez esetben szinte biztos, hogy végig szenveded az órák közti szüneteket, az pedig csak hab a tortán, ha ma épp nem köt beléd senki, mondván, hogy kockafejű kis csicska vagy, és különben is „anyuci pici fia” – főleg, ha az anyukád véletlenül épp a sulidban dolgozik.

Lester Hall élete is egy ehhez hasonlóan ismétlődő hullámvasút volt: túlélni a kötelezőt, bezárkózni a szobájába, okosan bólogatni a szülők előtt, aztán minden kezdődött elöről, egy bizonyos napig. Addig a váratlan eseményig, hogy Liverpool felett egyszeriben egy idegen űrhajó jelent meg, ő pedig elkezdte összerakni a képkockákat, amire rajta kívül senki más nem volt képes. A suliban ugyanis rendkívül furcsa dolgok történtek: az eddig őt szekáló fiúbanda tagjait mintha egyik napról a másikra kicserélték volna valamiféle szelídebb kiadásra, ráadásul egyre több és gyanúsabb hiányzás-sorozat vette kezdetét a tanulók között. Vajon köze van a dologhoz az UFÓKnak, vagy csak Lester fantáziája nyúlt túl messzire, galaxis távolságnyira az általa jól ismert Farangóból? Elképzelhető, hogy az idegenek gyerekeket raboltak el, kiporszívózták az agyukat és úgy juttatták vissza őket a szigetre? Túl sok a kérdés, még több a hátborzongató részlet és a parázás a nyilvánvalótól: vajon őrá is ez a sors várhat?

Holden Rose legújabb fiataloknak szóló urban fantasyjában az olvasó is nyomozásba kezd, hogy kiderítse, mit akarnak tőlünk az idegenek: beépülni közénk, elfoglalni a bolygót, netán robot hadsereget toborozni földi gyerekekből? Egy biztos: ha Lesterrel együtt belekezdesz a felszín kapargatásába, minden esélyed meglesz rá, hogy az igazság hamarabb tárul majd fel számodra, mint ahogy egy csészealj leküldi érted a teleport-sugarat. A könyvet ugyanis képtelenség volt letenni.

 

Holden Rose – Azonosított repülő tárgy

(Móra Könyvkiadó 2022.)

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás