Ajánló

2019. október 15. (kedd), 18:00 Villányi úti Konferenciaközpont

Iskolába készülünk – szülői szempontok, alternatív és hagyományos pedagógia - előadás

Szeszler Anna, pedagógus, a Lauder Iskola volt főigazgatója

Az nyilvánvaló, hogy minden felelős szülő a legjobbat szeretné gyerekének, pláne az iskolaválasztás kérdésében. Vajon milyen szempontokat érdemes átgondolni, kinek – gyereknek és családnak – mi a legjobb? Vágyak, elképzelések és realitás. Az előadás néhány pedagógiai szemponton igyekszik végigkísérni hallgatóságát, mindezt gyakorlati megközelítéssel.

Az iskolaválasztás többnyire a szülőkön múlik, a választás a család számára is kötelezettségeket jelent. Kicsi és nagyobb gyerekek esetében is többféle irányzat létezik még akkor is, ha szinte valamennyi követi az alaptantervet.

A lakóhelytől való távolságon kívül milyen egyéb szempontok merülhetnek fel? Vajon eléggé ismeri-e a szülő, mit vállal a család is egy-egy döntés következményeként?

A család, a szülő lehetőségei és feladata, ha végre bekerül a gyerek a vágyott iskolába, és ugyanez, ha kompromisszumokkal, más iskolába sikerül beíratni a gyereket.

Az előadó a hazai oktatási paletta ismeretében megkísérli most elsősorban nem az iskola, hanem a szülők szempontjait előtérbe helyezve kiemelni a döntés előkészítésének, tájékozódásnak a lehetséges lépéseit.

Szakmai együttműködő partner: Szabad Iskolákért Alapítvány

Előadó: Szeszler Anna, pedagógus, a Lauder Iskola volt főigazgatója

 

A meghívó teljes terjedelmében a felelosszulokiskolaja.hu -n.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás