Ajánló

Kell egy kis borzongás estére? Ettől a regénytől máris takaró alatt reszkető kiskamasznak érezheted magad...

A lapátos fickó. Őszintén? A címétől is féltem kinyitni az első oldalt. Nagyjából akkor találkoztam durván ijesztő „tartalommal”, amikor a barátnőm rávett, hogy nézzük meg a moziban a Kör 2-t. Aha, ebből már biztosan kitaláljátok, hogy ez sem ma történt, ezután pedig már bizonyára értitek is, miért hagytam magam mögött minden számomra rémisztő műfajt, legyen az írott, vagy képi elbeszélés.

Nemrég gondolkoztam is ezen, hogy elképzelhető, hogy én egy ilyen „nyuszi” felnőtt lennék, vagy egy gyáva, lágy szívű anyuka, aki már képtelen kilépni a komfortzónájából, már ami az olvasmányokat és a filmeket illeti? Aztán odáig piszkálta ez a felvetés az agyamat, hogy az idei nyaralásra egy „gyilkosos, hulla elásós” szórakoztató regényt vittem magammal: szerintetek? Alig tudtam letenni! Úgyhogy ezen felbuzdulva, némileg bátrabban vettem magamhoz a lapátos fickóról szóló írást, amibe este 11-kor kezdtem bele, biztos, ami biztos, fokozva a feszültséget. Fogalmam sincs miért, de már a főszereplő első leírása után úgy képzeltem, hogy ez a rémisztő alak abban a kis panel előszobában ácsorog, ahol gyerekkoromban laktam.

Át is futott az agyamon, hogy félreteszem másnapra a könyvet, hogy azért éjjel aludni is tudjak majd, de annyira behúzott, hogy borzongás ide, vagy oda, maradtam, és Timoval együtt izgultam végig a történéseket. Vagy még inkább az ő fejével, mert egy idő után azon kaptam magam, mintha nem is ez a kis srác, hanem én lennék a sztori főszereplője. Mi tagadás, jól esett képzeletben újra (csak) sulis dolgokon kattogni; aztán valamiféle csillogós tollal írt, rózsaszín szerelmesleveleket elcsípni, – az én időmben ezek még illatosítva is voltak–; részt venni a legvagányabb sulis vetélkedőn, méghozzá úgy, hogy eléggé vágom a dolgokat; vagy egy titokzatos, képzeletbeli és mások számára láthatatlan lénnyel veszekedni a lány WC-ben.

Mondjuk utóbbi azért nem túl gyakran történik meg az emberrel az általánosban, igaz? Leszámítva persze azokat a srácokat, akiket valamiért mindenütt kísért egy zölden vibráló lapátos fickó. Már csak az a kérdés, hogy ki ő, és vajon miért hozza a frászt az olvasóra... Ne habozzatok, járjatok utána!

 

Holden Rose – A lapátos fickó

Móra Könyvkiadó, 2022.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás