Ajánló

KERESSÜK MEG EGYÜTT A 75 ÉVES HARISNYÁS PIPPIT

Országos nyomozós játék az általános iskolák alsó tagozatos gyermekeinek, családjaiknak

Ebben az új, különös tanévben mindenkire ráfér egy kis önfeledt játék, nevetés, sikerélmény, ezért a Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu egy izgalmas nyomozós játékot szervez alsó tagozatos gyermekeknek, tanáraiknak és családjaiknak. 
A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere pedig a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív: Kalle Blomkvist lesz, aki az ígéretes nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról.
            

A játék időtartama: 2020.10.01 és 10.22 
Háttér: 
Sokan mondják, a klasszikus gyerekszereplők nem illenek a 21. századi gyerekekhez. 
Harisnyás Pippi-vel ez messze nincs így, hiszen szabadelvűségével, határozottságával, bohókás mégis felnőtteket megszégyenítő gondolkodásával bármelyik gyerek örülne egy ilyen barátnak. A sikert mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy történetét 76 nyelvre fordították le, ő a világon a szerző legkedveltebb hőse. 

A játék célja, hogy a játékban részt vevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtaláljuk a mára nagymama korú Harisnyás Pippi-t. 
Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét - és ekkor hivatalosan is nagykorú lett - egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt. Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról. 
Legjobb barátai, Annika és Tomi sokat mesélnek unokáiknak gyerekkorukról, és persze a Pippivel átélt számtalan kalandról. Az unokák azonban meg vannak győződve arról, hogy ezek mind-mind kitalált történetek, mert ilyen különös kisgyerek, mint Pippi nem is létezett. Annika és Tomi ezért felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza, mert a becsületük forog kockán az unokák előtt. Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni és így tovább és így tovább? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő?

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám, világra szólóan erős, borotvaéles eszű és hatalmas szívű kislányt. Ehhez a szervezők, közösen feldolgozandó letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve alapjuk lehet a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu pedig közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék és jóízűen elfogyaszthassák nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és izgalmas „pippis” ajándékokkal jutalmazza! 
Az online eredményhirdetésre 2020. 11. 02. hétfő délután kerül sor a Pesti Magyar Színház facebook-oldalán. 
A pályázat pontos feltételeiről itt olvashat: 
http://pestimagyarszinhaz.hu/harisnyas-pippi-75/ 

                                                         

 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Border Flex Lite és Granudacyn - Mölnlycke