Ajánló

Kuckózz be ezzel a csodaszép mesekönyvvel! Erdei mesék minden évszakra – 4 évszak, 4 mese

Öt éves kortól ajánlja a kiadó ezt a kedves, gyönyörűen illusztrált mesekönyvet, amiről már az első átlapozás után is, most a kiolvasás után viszont mindenképp azt gondoltam, hogy bátran forgathatjuk már a 2-3 évesekkel is.

A csodaszép rajzok, barátságos szereplők minden gyerek számára komfortos miliőt teremtenek, még akkor is, ha esetleg nem mesélünk, csak képeket nézegetünk a könyvből. A mesekönyv négy szívhez szóló történetet mutat be: szerepet kap benne egy nyuszi, egy béka, egy mókus és egy róka is, ami azonban még a bűbájosan ábrázolt állatkákon is túlmutat, az a sztorik mondanivalója. Minden évszakra jut egy mese, pont úgy, ahogy egy-egy tanulságos, megnevettető, vagy épp megható tanulság is mindig kirajzolódik a történetek végére. Szó esik itt testvéri féltékenységről és anyai szeretetről, igaz barátságról, gyermeki tudatlanságról és tanulásról, de még az elvágyásról és az otthonunkhoz való visszatalálásról, a biztonsághoz való ragaszkodásunkról is. Mindez persze a gyerekek nyelvén, játékos formában köszön vissza ránk a szebbnél-szebb oldalakról. Személyes kedvencem a kis mókus, aki nem tudja, miért hullanak le ősszel a fák levelei, így minden igyekezetével azon van, hogy valahogy visszaragassza őket a faágakra.

Ha a rendkívül bájos illusztrációk, és a Kertész Edinától megszokott színvonalas fordítás még nem lenne elég garancia arra, hogy a gyerkőcünk imádni fogja ezt a könyvet, akkor bátran lapozzunk a történeteket elválasztó oldalakra: ott ugyanis minden évszakhoz egy-egy ötletes foglalkoztatóval is találkozhatunk, ami külön élményt jelenthet az óvodások, kisiskolások számára, hiszen akár a szülőkkel együtt, akár önállóan is klassz időtöltésekhez kaphatnak általuk tippeket a szerzőtől.

 

Móra Könyvkiadó, 2022.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás