Ajánló

Madarász Éva: HULLÁMVASÚT

A hullámvasút hihetetlenül izgalmas, komoly, vicces és egyben romantikus regény. Olyan, amibe, ha belekezd az olvasó, nem tudja letenni.

A történet főszereplője, a 15 éves Temesi Eszter lelkében hatalmas vihar tombol. Rajta kapta édesapját, hogy édesanyját megcsalja egy vadidegen nővel, ami után el kell költözniük mindhármuknak, húgával, szeretett otthonukból. Eszter kezdetben mindenkire és mindenre haragszik, teljesen össze van zavarodva. Idővel, lassan elkezdenek kisimulni a dolgok és a kamaszlány izgatottan várja, hogy elkezdje a gimnáziumot. Már az első nap barátokra tesz szert, akikkel együtt sokkal izgalmasabban telik az élet, és a szerelem is rátalál.

Felhőtlennek hitt boldogsága nem tart sokáig, mert egyik barátját nagyon megverik, a tettes kilétét pedig nem sikerül felderíteni. És rég nem látott apja is kapcsolatba szeretne lépni vele.

Vajon képes lesz Eszter úrrá lenni a problémákon és újra kiegyensúlyozott, örömteli életet élni?

 

Katona Nóra, 13 éves

Madarász Éva első regénye erőteljes érzékenységgel ábrázolja az élettől az első nagy pofonokat kapó, a dolgok összetettségével szembesülő, vívódó kamaszlány összekuszálódott érzelmeit szülei válása, a költözés, az elsőként közelről megtapasztalt fajgyűlölet és kirekesztés, valamint a káosz közepén beköszönő, de korántsem egyszerű szerelem özönében.

A regényt Müller Péter illusztrálta.

Madarász Éva

Budapesten született, középiskolai tanulmányait a VII. kerületi Madách Imre Gimnáziumban végezte, 1988-90-ben a Nemzeti Stúdió, 1990-1992-ben a GNM Színitanoda növedéke volt. Játszott a Nemzeti Színházban, a Népszínházban, az Arany János Színházban, a Vidám Színpadon, a Művész Színházban és a Budapesti Kamaraszínházban. Szerepelt a Szomszédok, az Öregberény, a Patika és a Drága örökösök című tévésorozatokban. Televíziós és színházi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál. Két fia van, férje Epres Attila színművész. Lélekben örökké 16 éves lesz…

Móra Könyvkiadó, 2021

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás