Ajánló

Még folyik a verseny Magyarország legjobb játéka címéért

Melyik legyen az ország legjobb játéka 2019-ben?

Idén közel 150 játék tette próbára magát a 7. Ország Játéka Játszónapon

2019. október 27-én a Groupama Arénában került megrendezésre az Ország Játéka 2019 verseny Játszónapja, ahol számos karácsonyi sikerlista-esélyes gyerekjáték is debütált. A nevezett játékok csaknem felét a családi vagy kisgyerekeknek szóló társasjátékok teszik ki, amelyek ma reneszánszukat élik. A legtöbb játékújdonságot felvonultató országos eseményen mintegy 150 játékot – köztük több mint 70 vadonatújat – itt próbált ki közel 3 000 szülő, nagyszülő és kisgyermek. A legjobb játékok versenyében ez alkalommal is a nagyközönség és a szakmai zsűri fog dönteni. Az Ország Játéka minősítés komoly megméretés eredményét jelzi, mely figyelemre méltó szempont lehet ajándékválasztáskor.

„Az ember csak ott egészen ember, ahol játszik.” (Friedrich Schiller)

Melyik játékot vegyem a gyereknek? Milyen szempont alapján döntsek? Szülők, nagyszülők, nagynénik és nagybácsik teszik fel számtalanszor ezt a kérdést az év folyamán, legfőképp karácsony előtt. Egy, a szervezők által végzett friss online villámkutatás* szerint a szülők többsége játékvásárlás előtt még egyáltalán nem tudja, mit is szeretne vásárolni: a válaszadók 62 százaléka csak keresgéli a megfelelő játékot gyermekének. Többek között nekik nyújt segítséget a JátékNet.hu Webáruház által 2013-ban életre hívott kezdeményezés, az Ország Játéka verseny, melyen évről évre megduplázódik a látogatók száma. Idén közel kétezer négyzetméter adott teret izgalmas játékújdonságok, különlegességek, magyar és világhírű fejlesztések kipróbálására. Próbára tették magukat bébijátékok, kreatív-, készség- és mozgásfejlesztő, családi társas- és építőjátékok, vagy – fiúk és apukák nagy örömére – drónok és játékmodellek.

Ország Játéka 2019 - szakmai zsűri

Melyik legyen az ország legjobb játéka 2019-ben?
Magyarország legjobb játékát a szakmai zsűri – köztük gyermekpszichológus, pedagógus, védőnő, játékfejlesztő, influenszer – olyan szempontok szerint értékeli, mint például a készségfejlesztés képességének mértéke, a szociális készség fejlesztése, alkalmassága az együtt- és újra játszásra, a játékok várható mentális és érzelmi hatása, innovációja, kreativitása, minősége és tartóssága.


„A közös játék az egyik legjobb módja annak, hogy időt ajándékozzunk gyerekeinknek. Figyelmünk és szülői szeretetünk egyik legalapvetőbb megnyilvánulási formája, ha leülünk a gyerekünk mellé, félreteszünk minden mást és a játék nyelvén kezdünk beszélgetni vele”

– tette hozzá a zsűri tagjaként Labancz Dániel gyermekpszichológus.
A szervezők szerint a pályázók legtöbbje minden évben nevez valamilyen újdonsággal vagy különlegességgel, mert rangosnak és fontosnak tartja ezt a minősítést, elismerést. 

Ország Játéka 2019 Verseny játszónapja

Aki nem szeretne az utolsó pillanatban tanácstalanul ajándékért rohangálni, figyelje a webáruházak oldalán vagy az üzletekben az Ország Játéka logót.

Szavazni is érdemes, mert a nyereményeken felül a verseny jótékony célokat is szolgál: a szavazat leadásakor megjelölhető, mely bölcsőde és óvoda jusson értékes és hasznos adományhoz, játékokkal teli ajándékcsomagokhoz.


Szavazni november 10-ig lehet a www.orszagjateka.hu oldalon, a díjakat november 13-án adják át.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás