Ajánló

Örömmel mutatjuk be a Móra Kiadó újdonságait!

Könyvajánlók

Odaát – Fekete fény 2.

https://mora.hu/konyv/odaat-fekete-feny-2/

Zágoni Balázs első mórás regénye, A gömb elnyerte az Év gyerekkönyve díjat ifjúsági kategóriában. Az októberi Margó Fesztiválon mutatkozott be a jövő Európai Uniójában játszódó izgalmas kamaszregény folytatása Odaát címmel.

A második rész sem okoz csalódást azoknak, akik kedvelik a sodró lendületű, filmes látásmóddal felépített történeteket. A kamasz Vik és Ajla története nem várt véget ér, és fény derül arra is, mi is valójában az első részben feltűnt, titokzatos gömb.

12 éves kortól ajánljuk.

 

 

Brúnó meséi – Születésnap

https://mora.hu/konyv/szuletesnap-bruno-mesei/

A Brúnó meséi sorozat 2. része, a Születésnap egy olyan könyv, amit gyermekünk 7 éves koráig minden évben újraolvashatunk, és minden évben újat kapunk a meséktől. A történetek megmutatják, hogyan lesz egy újszülöttből totyogó, futó, majd iskolába siető nagy gyerek. A mesék rengeteg kedves ajándék- és közös játékötletet is rejtenek, remek kiindulópontot adnak a családi beszélgetésekhez.

A könyvben a Bartos Erikától megszokott szeretni való történetvezetés és képi világ várja a 3 éven felüli mesehallgatókat.

A következő Brúnó-kötet megjelenése előtt pedig különleges programmal is készül a Móra a Bartos Erika–rajongóknak!

A szerző személyesen nyújt betekintés készülő új könyvébe. Mesél róla, hogyan készül egy mesekönyv, kézműves foglalkozással és dedikálással várja a kicsiket és nagyokat 2020. január 25-én, a Bartos Erika–napon a budapesti Hatszín Teátrumban.

http://www.hatszin.hu/repertoar/bartos_erika_mesel

 

Volt egy fakatona – zenéskönyv – CD–melléklettel

https://mora.hu/konyv/volt-egy-fakatona-zeneskonyv-cd-melleklettel-valogatas-50-ev-gyerekdalaibol/

A Kaláka együttes 2019-ben ünnepelte megalakulásának fél évszázados évfordulóját. Ebből az alkalomból jelent meg a Volt egy fakatona című zenéskönyv, amelynek CD-melléklete a zenekar legnépszerűbb gyerekdalait tartalmazza. A kötetben nem csupán a dalok alapjául szolgáló versek kaptak helyet – többek között Móra Ferenc, Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly és Lackfi János alkotásai –, hanem a zenekar tagjairól és a Kaláka több évtizedes történetéről szóló mesék is.

3 éves kortól 110 éves korig a család minden tagjának ajánljuk.

 

Jum, a sötét szerzet – Olga, a papírlány 2.

https://mora.hu/konyv/jum-a-sotet-szerzet-olga-a-papirlany-2/

Az Olga, a papírlány 1. – A különleges utazás elnyerte az Év gyerekkönyve - díjat fordítói kategóriában. Folytatása, az Olga, a Papírlány 2. – Jum, a sötét szerzet a már megismert kisváros lakóinak téli története. Olga, a főszereplő, ismét mesél, története középpontjában most a bánat, a veszteség, a gyász áll. Egy történet a történetben, ami minden kiskamaszt azonnal rabul ejt. Páratlanul finom, szerethető karakterek, izgalmasan keveredő cselekményszálak. Egy kiskamaszregény, ami támogatást nyújt a melankólia leküzdésében, és megmutatja, hogy egyetlen bánat sem tart örökké.

9 éves kortól ajánljuk.

 

Greta vagyok – Egy új zöldnemzedék kiáltványa

https://mora.hu/konyv/greta-vagyok-egy-uj-zoldnemzedek-kialtvanya/

A klímaváltozásról már mindenki hallott, de hogy mi is ez pontosan, miért kell megállítani, és hogyan, ezekre a kérdésekre kevesen tudják a pontos választ. Ez a könyv gyerekek számára is érthetően, tömören, könnyen követhetően mutatja be ezt a témát, és ad pontos útmutatást, mivel tehetünk azért, hogy a bolygó ne csak nekünk, de gyerekeink gyerekeinek is élhető maradjon. A könyvet a WWF és a Greenpeace hazai képviselői is olvasták és ajánlják.

10 év feletti olvasóknak, és pedagógusok számára, a téma feldolgozásához háttéranyagnak ajánljuk.

 

Szilaj, a szabadon száguldó 1. Kalandra fel!

https://mora.hu/konyv/szilaj-kalandra-fel-spirit/

Két új ifjúsági regénnyel bővült a Móra lórajongóknak szóló kínálata. Az egyik új könyv a Minimaxon nagy sikerrel futó rajzfilmsorozat, a Szilaj, a szabadon száguldó könyvváltozata.

Lucy és a vadló, Szilaj barátságának történetét nemcsak regény, egy izgalmas karakterkönyvön keresztül is átélhetik a 9 év feletti olvasók. Tesztelhetik, melyik ló illik hozzájuk, tervezhetnek maguknak lovas ruhát és lovuknak díjszalagot, sőt akár díjugrató pályát is.

Ifjú lórajongóknak remek ajándék lehet.

 

A piros csizmás ló

https://mora.hu/konyv/a-piros-csizmas-lo/

A Móra másik friss lovas regénye Jef Aerts, a flamand gyerek- és ifjúsági irodalom egyik kiemelkedő alkotójának könyve. A szerző három gyermekével együtt egy farmon él, ahol állatokat is tartanak.

A történet Szofiról szól, aki nem egy kiskutyával, hanem egy piros csizmát viselő, izlandi pónival megy egyszer haza. A szülők persze nem örülnek az újonnan jött családtagnak, de Szofi mindent megtesz, hogy vigyázzon Babérra. Hogy miért került lábbeli a ló patáira, hogy mire képes a barátság és a szeretet, s hogy mit tanulhat egymástól ember és állat, az kiderül ebből a mélyenszántó, ugyanakkor humorban gazdag regényből.

9 év feletti olvasóknak ajánljuk.

 

Herceg álruhában

https://mora.hu/konyv/herceg-alruhaban-lol-konyvek/

Egy nővér, aki egy valóságshow-ban keresi az igazit, és egy húg, aki mindent szeret, csak a nyilvános szereplést nem. Egy lord. Egy esküvő Skóciában. Egy háklis anyósjelölt, és a kék szemű Jamie, akivel minden máshogy alakul. Vagy mégsem?

A LOL-sorozat újabb darabja remek téli olvasmány, melyet 15 év feletti olvasóknak ajánlunk.

 

 

 

Események

A Pál utcai fiúk hangoskönyvet dedikál Vecsei H Miklós

https://mora.hu/konyv/a-pal-utcai-fiuk-hangoskonyv-vecsei-h-miklos-eloadasaban-mora-hangoskonyvek/

Magyarország egyik legkedveltebb szépirodalmi regényének hangoskönyv változatát a szerző születésének 142. évfordulóján jelenteti meg a Móra Kiadó.

A hangoskönyvet nem más olvassa fel, mint a Vígszínházban 4. évada sikerrel futó, azonos című darab Nemecseke, Vecsei H. Miklós.

A kiadványt a megjelenés napján, 2020. 01. 11-én, szombaton 12.00 – 14.00 óra között mutatják be a Móra budapesti mintaboltjában, a Móra Book Point-ban, ahol Vecsei H. Miklós dedikálni is fog.

Ez a kiadvány az első a Móra 70. évi jubileumi kiadványainak sorában.

https://www.facebook.com/events/1064276087243772/

 

Bartos Erika mesél

http://www.hatszin.hu/repertoar/bartos_erika_mesel

Bogyó és Babóca, Brúnó meg a többiek. Több tucat imádnivaló történet, ami mögött ugyanaz a különleges szerző áll: Bartos Erika. Kevés olyan író van, aki képes annyira egy húron pendülni a legkisebbekkel, mint ő. S hogy mi a titka?

Megtudhatják a januári Bartos Erika-nap résztvevői, akiket szeretettel vár a szerző a Hatszín Teátrumban 2020. január 25-én 10.00 órakor.

Érdemes időben érkezni, hiszen a szerző nem csak meséiből olvas, hanem bepillantást enged a könyvírás és illusztráció kulissza-titkaiba, és megmutat néhány részletet készülő könyvéből is.

A rendezvényen kézműves foglalkozás, kedvezményes könyvvásár és természetesen dedikálás is lesz.

 

Bartos Erika rajongóknak kihagyhatatlan program:

Küldj egy képeslapot Bartos Erikának

Bartos Erika rengeteg szívmelengető percet szerzett az elmúlt évtizedekben a kicsiknek. A Brúnó Budapesten és a Brúnó meséi sorozatok kiadójaként arra gondoltunk, megfordítjuk az irányt. Szerezzünk örömet most mi neki!

Ehhez egy összeesküvést szerveztünk, ami titkos, de most - így négyszemközt - eláruljuk a részleteket:

Bartos Erika februárban ünnepli a születésnapját, ekkorra szeretnénk neki összegyűjteni és átadni sok-sok születésnapi jókívánságot, méghozzá képeslapok formájában.

A lapokat ide várjuk 2020.01.31-ig: Móra Könyvkiadó

1066 Budapest, Jókai utca 6.

Az átadásról videó készül, amit a Móra Rajongó FB oldalon teszünk közzé.

A képeslapokat nem csak postán várjuk, leadhatják a január 25-i Bartos Erika napon is a Móra Kiadó munkatársainak.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás