Ajánló

RepTár Piknik - 2018. július 7.

Egésznapos, különleges élményeket nyújtó családi rendezvény a RepTárban
Újra Piknik a repülők árnyékában
 

A tavalyi hagyományteremtő után az idei, második RepTár Piknik rengeteg új élményt tartogat. A meglévő élményelemeink,  a 4D mozi, a MiG-29 szimulátor, a Jak-52, MiG-21 pilótapont mellett kipróbálható lesz a Mi-24, Mi-8P, és  egy MiG-21-es pilótafülke is. . A Hangár épületben Gamer Zónát alakítunk ki a Play IT szervezőivel. Kipróbálható lesz a HTC Vive VR, a Lenovo Jedi Challenge AR, 1 vs. 1 - CSGO és Rainbow Six Siege, az Oculus Rift & Play Station VR, az Xbox One Playseat-Forma Motorsport VII és F12017, az Xbox One Kioszk és a Lasertag.

A rajongók találkozhatnak két youtuberrel Szalay Istivel és Unfielddel.

Lesz drónreptetés, RC tank bemutató és idén is meglátogatják a RepTárt a kisteleki veterán motorosok és a bátor látogatók akár több tíz méter magasba is emelkedhetnek a darumadárral.

A tavalyi sikerre való  tekintettel az idén is a Felelős Szülők Iskolájaval szorosan együttmüködve valósítjuk meg az alábbi látványos és tartalmas élményprogramokat.

Örök siker a színes óriás játék, a kooperációs ernyő. Fiatal, jókedvű animátorok moderálásában egy hatalmas 7 méter átmérőjű szivárványszínű kooperációs ernyővel és különböző nagymozgásos élménypedagógiai feladatokkal invitálnak majd egyszerre akár 25-30 résztvevőt is közös játékra.

Lesz érzékenyítő kutyás bemutató, ahol a gyerekek megtudhatják, hogy a terápiás kutyák miben segíthetnek a fogyatékossággal élő embereknek és különböző játékos, ügyességi feladatokban vehetnek részt.   

Sokak kedvenc számítógépes játéka, az Angry Birds a 3 dimenziós valóságban is megelevenedik majd a nap folyamán. Igazi csapatjáték lesz ez, ahol mindenki egy-egy karakter bőrébe bújva, a saját mozdulataival irányíthatja a szereplőket. A Katonai Emlékpark Pákozd munkatársainak jóvoltából pedig Raptor lézerharcban, kézigránát dobó gyakorlaton, alaki kiképzésen és egy huszárságtörténeti vetélkedőn is részt vehetnek kicsik és nagyok egyaránt.

A Vagon színpadon a Három bajusz gazdát keres címmel egyedi interaktív műsorban vehetnek részt a bátor vállalkozók –Víg Balázs kortárs író előadásában, aki a saját meséjét kelti életre, drámapedagógiai játékelemekkel, sok nevetéssel és szerepjátékkal. Délután 14 órakor szintén Vig Balázs előadásában a  Puszirablók című könyv alapján játékos, dramatizált előadást láthat a nagyérdemű.

Déltől a Rámpás rakodó épületben, Dolák-Saly Róbert lép fel Családi gumiszoba című gyermek és családi műsorával. A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Salys humorba ágyazott koncert, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak. A műsorban a saját dalszerzemények, megzenésített versek előadásán túl együtt éneklés, tréfás találóskérdések, bűvészmutatvány, tánc, „házibuli”, valamint némi rosszalkodás is helyet kapnak. Az előadás hossza kb. 60 perc.

A nagyobbacskák kipróbálhatják a szolnoki Kölyökpark jóvoltából a német tervezésű Quadro nevű tervező játékot, mely lényege a kreatív gondolkodás fejlesztése. Tervezés, építés, játék - Kreativitás, térlátás, mozgás.Egyedülállóan kreatív és komplex német játék, melynek elsődleges célcsoportja a 2-12 év közötti korosztály.
A „Create and Build” típusú játékrendszer modulokból és elemekből áll, szinte korlátlan variációs lehetőségekkel.   Az számítógépes világban online megtervezett bármilyen eszközt – repülőt, autót, stb. – a valóságban , ott helyben is megépíthetnek a vállalkozó kedvű gyerekek.

A gyermekek által is nagyon kedvelt digitális tartalmak is elérhetőek lesznek a REPTÁR Pikniken, hisz az oly közkedvelt Da Vinci Tv ismeretterjesztő filmjeit is megnézheti a nagyközönség a konferenciateremben.


A RepTár Piknik reggel 9-től 19 óráig fogadja a látogatóit.

A belépő 1500 forintba kerül, 6 év alatt és RepTárs klubkártyával rendelkezők számára díjmentes.

A VIP belépőjegy: 6.900 forint (kizárólag elővételben vásárolható meg), a jegy tartalmazza a belépőjegy árát és korlátlan élményelem használatot – kivéve a MiG-29-es szimulátort –, valamint elsőbbségi lehetőséget a Gamer pontnál.
A RepTár nem csak kiállítóhely, de élményeket és szórakozást kínáló tematikus park is, amely a repülés szerelmesei mellett remek kikapcsolódást kínál családoknak, baráti társaságoknak!

RepTár Piknik - 2018. július 7.

www.reptar.hu

esemény:

2018. július 6.
RepTár Piknik előestéjének a programja:

17:00

RepTár Esték: 170 éve született a Vasminiszter - Baross Gábor

A magyar iparfejlődés kétségkívül legjelesebb és legszimbolikusabb személyisége Baross Gábor volt. 170 éve született.

A "vasminiszter" maga reformálta meg az éledező magyar vasútügyet: a fáradhatatlan politikus tevékenysége emelte fel a Magyar Királyi Államvasutakat és lendítette fel a vasúti gépgyártást.

Baross volt az, aki megreformálta a vasúti közlekedés díjszabását is, ezzel népszerűbbé téve a korszak leggyorsabb közlekedési módját. A kereskedelemben és a közlekedésfejlesztésben véghezvitt vívmányai mind a mai napig meghatározók.

Előadó: Tinku Balázs, muzeológus, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, Közlekedési Muzeológiai Osztálya

Időpont: 2018.07.06. péntek 17 óra, Helyszín: RepTár konferenciaterem

Belépés díjtalan.

20:45

Rúzsa Magdi élő nagykoncert
Rúzsa Magdi Artisjus- és kétszeres Fonogram díjas énekesnő, pályája 2006 óta töretlenül ível felfelé. Többszörös arany és platina lemezes, valamint díjak és elismerések tulajdonosa. Nagy öröm, hogy a RepTár Piknik előestéjén a múzeum udvarán ad élő nagykoncertet.

Jegyvásárlási lehetőségek:
- a RepTár recepcióján személyesen
- a jegymester.hu weboldalon

Időpont: 2018. 07.06. péntek 20:45

 

Kapunyitás: 19:00

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: ajánló

Kölöknet hozzászólás

aláírás