Ajánló

Szülés előtti ellenőrző lista: mit ne hagyj otthon szülés előtt (x)

Közeledik a nagy nap: a szülés, az anyává válás időpontja. Az izgalom egyre fokozódik, a bizakodás és a félelem érzései csak úgy váltogatják egymást. Itt az ideje ellenőrizni, hogy mindent bepakoltál-e, amire a szüléshez szükséged lehet.

Az interneten rengeteg listát találhatsz arról, hogy mit kell csomagolni a szüléshez. Remélhetőleg semmi lényeges dolog nem fog hiányozni a baba számára, de ha mégis, a szülészet biztosan a segítségedre lesz, vagy a partnered elhozza, mielőtt hazamész. Cikkünkben tanácsot szeretnénk adni, hogy mit ne hagyj otthon, mi jön jól a szüléshez és az azt követő első napokra.

Előtte szeretnénk megosztani veled Ponekker Virág személyes tapasztalatait arról, hogy mik voltak a kedvenc termékei második babája érkezésénél. A FridaMom fejlesztői minden apró részletre figyeltek, hogy a szülés és az azt követő első nehéz napok a legkomfortosabban teljenek. Virág kedvence a nyugtató hab és a törlőkendő volt, melyek a korábban 3 hetes fájdalmas napokat redukálták le 3 napra, köszönhetően a termékekben található varázsmogyoró kivonatnak. Az eldobható bugyi is rendkívül kényelmes volt: puha és légáteresztő.

Nézzük, mit rejteget még ez a praktikus csomag, ami Virág szerint „Must have” a FridaMom-tól:

1. Kismama szoptatós ruha – mely puha, kényelmes, elöl patentokkal. Használhatjuk a szülés alatt, később pedig a szoptatásnál.

2. Intim zuhany – Az intim higiénia nagyon fontos. Ez a speciális kialakítású intim zuhany tiszta vízzel gyengéden tisztítja meg a hüvelyt és a gát varratait, így felgyorsítja a sebgyógyulási folyamatot és mindenekelőtt megelőzi a fertőzéseket.

3. Eldobható bugyi – puha, kényelmes és légáteresztő.

4. Csúszásmentes zokni, mely azon túl, hogy melegíti a hideg lábakat, biztonságot ad a csúszós talajon.

5. Hűsítő, nedvszívó jégbetétek, melyek enyhítik a hüvelyi szülés utáni fájdalmakat.

6. Nyugtató nedves törlőkendők varázsmogyoró kivonattal – enyhítik a fájdalmat, csökkentik a duzzanatot, valamint felgyorsítják a gyógyulási folyamatot.

7. Nyugtató hab varázsmogyoró kivonattal - az 50% varázsmogyoró kivonatot tartalmazó nyugtató hatású hab azonnali fájdalomcsillapítást biztosít, felszívódik a nyálkahártyába és segít felgyorsítani a gyógyulást a gáttájék számára.

Milyen további fontos dolgokra lehet még szükséged:

  • Fogkefe, fogkrém, fogköztisztító
  • Fésű
  • Ajakbalzsam
  • Szemüveg vagy kontaktlencse
  • Sminktáska (hogy biztosan jól nézz ki a fotókon, amikor elhagyod a kórházat)
  • Sampon, kondicionáló, szappan
  • Testápoló
  • Mobiltelefon és töltő
  • Papucs
  • Könyv

 

Dokumentumok

- terhességi könyv

- TAJ kártya

- házassági kivonat vagy apasági nyilatkozat

- személyi igazolvány, lakcímkártya

- korábbi leletek

Ne felejtsd, életed legcsodálatosabb időszaka következik, hiszen Édesanya leszel!

Boldog babavárást, emlékezetes szülést kívánok! Igyekezz bevonni a párodat is, hiszen az édesapára is nagy szükség van: beszélgessetek sokat! Nekem nagyon sokat segített, amit egy kedvenc védőnénim mondott: „Anyuka, ne izguljon, nem lehet elrontani!”

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás