Cikkíró pályázat

Élet a karanténban – írj róla!

Cikkíró pályázat szülőknek, és gyermekeknek

A Babanet, a Kölöknet magazin  közös cikkíró pályázatot hirdet, írj te is!

Cikkíró pályázat

A koronavírus miatt a feje tetejére állt körülöttünk a világ, de mindannyian másképpen éljük meg ezt az időszakot. A Babanet, és a Kölöknet magazinnál sok hasznos cikkel igyekszünk olvasóink segítségére lenni a megváltozott helyzetben is, de kíváncsiak vagyunk arra ti hogyan kezelitek, hogyan élitek meg az új mindennapokat. Ezért hirdetünk cikkíró pályázatot gyerekeknek és szüleiknek. Osszátok meg velünk a tapasztalataitokat, és ne csak egy rövid kommentben! A legjobb írásokat értékes könyvcsomaggal jutalmazzuk!

Mondd el nekünk egy rövid írásban a saját tapasztalatodat!

Írd meg, mit látsz magad körül, és az hogyan hat rád? Írd meg a véleményedet egy cikkben, ha akarod mondd el mesében, vagy írj verset róla! Bennünket minden vélemény érdekel!

Témák segítségképpen, ha nincs ötleted, hogyan kezdd el:

  • Te hogyan éled meg a koronavírus fenyegetését? Milyen érzéseket vált ki belőled a jelenlegi helyzet? Szorongsz, félsz, vagy csak mosolyogva vállat rándítasz, ahogy szoktál?
  • Iskolásként hogyan éled meg a változásokat: zavar a bezárkózás? Jó, hogy nem kell bejárni a suliba, vagy éppen hogy nagyon hiányoznak az osztálytársak?
  • Szülőként mennyire nyomaszt a megfelelés súlya: otthonról dolgozni, közben ebédet főzni, és még ott a gyerekkel együtt tanulás folyamatos kényszere is?
  • Mit teszel ellene, hogy ne őrülj meg idő – vagy ne őszülj meg – idő előtt? Hogy ember maradj ebben az embert próbáló időszakban?
  • Mit mesélnek a nagyszülők, a dédszülők? Hiszen hasonló helyzeteket az előttünk lévő generációk is átéltek, így tanulságos lehet összevetni azt, milyen volt a „légópince”, a „kijárási tilalom” egykor, és milyen ma a „karantén” és a #maradjotthon-mozgalom. Kérdezzétek meg az időseket arról, milyen emlékeik vannak a háború, vagy a forradalom idején való bezárkózásról, légoltalmi helyzetekről!

Várjuk a saját szerzeményeket:

  • terjedelem 3000–8000 leütés (max. két oldal A4 papíron)
  • a cikk tartalmazhat saját készítésű fotókat is, de ez nem elvárás
  • pályázhat minden iskolás és felnőtt korú személy. A szerzőnél kérjük feltüntetni, hogy általános iskolás, középiskolás, vagy szülő írta-e a cikket.
  • beküldés módja: az alábbi űrlap segítségével

A pályázó neve:

A pályázó életkora:

 év

Értesítési email-cím:

Korosztály:
Cikk feltöltés:
Több állomány (szöveg, kép) feltölthető

Leadási határidő: 2020. május 10. éjfél

A pályázat várható eredményhirdetése: 2020. május 12. este

Nyeremények:

A legjobb cikkek íróit a Tea Kiadó és a Móra Kiadó értékes könyvcsomagjával jutalmazzuk: 10.000 Ft értékben  a Tea Kiadó  és a Móra Kiadó kínálatából.Tea Kiadó Móra Kiadó

A legjobb írásokat – témájától függően – a Kölöknet vagy a Babanet közli majd.

A részletes játékszabályt itt olvashatjátok>>

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó