Család

A tablet „orosz rulett” a gyerekek kezében

Dr. Richard House vezető pszichológus szerint a táblagépek „ártalmasak” a csemeték fejlődésére nézve, ezért a szülőknek „óvatosnak kell lenniük a katasztrófa elkerülésére”.

A Winchester University korábbi oktatója szerint katasztrofális következményekkel járhat a gyerekek fejlődésére nézve a túlzott táblagép-használat. A Nursery World című szaklapban megjelent értekezése szerint a kicsik kezébe adott kütyük „indirekt és torz” képet nyújtanak a világról.

„Az igazi, emberi kapcsolatokból álló, természetes világ megértése mindenki számára nehéz. A virtuális világ csak még jobban összezavarja a gyerekeket, akik még csak most kezdtek ismerkedni a valódival” – fogalmaz Dr. House.

A pszichológus az Amerikai Gyermekorvosok Szövetségének szakvéleményét is megemlítette, miszerint a két éven aluliaknak egyáltalán nem szabadna kijelző elé kerülniük, valamint a nagyobbak technológia-használatát is korlátozni kellene.

A 6-7 évesek zöme már internethasználó

A 6-7 évesek zöme már rendszeres internethasználó, a 10-15 évesek kétharmada pedig már minden nap fellép a világhálóra - emelte ki egy hazai kutatás eredményei alapján az MTI-hez eljuttatott közleményében az a vállalkozás, amely a médiahatósággal együttműködve mintegy ötszáz tanárt készített fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megrendelésére az internet térnyerése jelentette iskolai feladatokra. Az EU Kids online II. felmérést 25 európai államban, országonként ezerfős mintán, 9 és 16 év közötti fiatalok és szüleik megkérdezésével végezték el; a munkát a London School of Economics (LSE) koordinálta. Az eredmények alapján azt írták, tízből hét hazai fiatalnak van profilja legalább egy közösségi oldalon, és ezeknek több mint fele bárki számára nyilvános, névvel, fényképpel és életkor megjelölésével.  A gyerekek ötöde számolt be arról, hogy érte már zaklatás az interneten keresztül. (MTI)

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKreatív tréningek gyerekeknek