CsaládCsaládi szerepek

8 romantikus gesztus hétköznapokra

Milyen apró technikákkal dobhatjátok fel a párkapcsolatot, amikor kezd egy kissé ellaposodni?

Járjatok kézenfogva

A párkapcsolatok elején legtöbbször alapvető, hogy a szerelmesek egymás kezét fogva járják az utcákat. Később el a gesztus eltűnhet, általában főleg praktikus okokból (szatyor, gyerek, stb…). Viszont, ha szakítotok időt egy kis sétára egy balzsamos nyári estén, próbáljátok meg felidézni, hogy milyen volt kéz a kézben andalogni. Először lehet, hogy szokatlan lesz, de megéri kipróbálni!

Küldj neki sms-t napközben!

Feldobhatja az ember egész napját egy váratlan sms- a szeretett féltől. Sokszor elég csak egy <3 vagy egy rövid utalás a múltban történt romantikus eseményre (első randi, esküvő, közös nyaralás, stb…)

Titkos üzenet

Hagyj egy cetlit a nadrágzsebében vagy a táskája oldalzsebében, esetleg a telefontokjában!

Hagyjatok időt az ölelkezésre! 

Állítsátok be az ébresztőórát egy negyed órával korábbra és ébredezzetek egymás karjaiban. Sokkal szebben fog indulni a nap!

Szólítsd a teljes nevén

Sokszor a nyuszika, cicus, malacka és hasonló becenevek is tehetnek arról, hogy megromlik egy kapcsolat. Néha szólítsd a párod a teljes keresztnevén, például nem Petya vagy Petykó, hanem Péter. Főleg férfiak esetében ez megbecsülést és tiszteletet közvetít a másik felé, így erősödhet kettőtök között a viszony.

Háttérkép kommandó

Állíts be magadról egy meglepő képet a laptopján, vagy a telefonján. Például: ha szereti nézni, ahogy alszol, kérd meg egy kollegádat, hogy fotózzon le az irodában, miközben úgy teszel, mintha aludnál a billentyűzeten. Innentől csak az időzítés a lényeg…

Gyertyafényes vacsora otthon

Ha tudod, hogy a péntek estét a gyerek(ek) nélkül fogjátok eltölteni, kicsit készülj előre. Vásárolj be friss alapanyagokból és főzzetek együtt. Ha kevesebb időtök van, akkor a kotyvasszatok valamit a meglevő alapanyagokból, vagy rendeljetek ételt, de ami a legfontosabb: adjátok meg a módját a vacsorának! 

Terítsetek meg az ünnepi tányérokkal, és semmiképpen sem a TV előtt, hanem egymásra figyelve, beszélgetve költsétek el az ételt egy jó bor vagy egyéb ital társaságában. Egészen újszerű élmény lesz a rohanós napok után. Nem is beszélve arról, hogy mindenki vonzóbbnak, magabiztosabbnak és titokzatosabbnak érzi magát gyertyafényben.

Készíts listát!

Mik azok a dolgok, amiket szeretsz benne? Például ehhez hasonlót:
- Mindig halkan csukod be reggel az ajtót, amikor elmész.
-Megértő vagy a gyerekekkel.
-Jó illatú a hajad.
-Kidobod az üres tejesflakont a hűtőből.
-Mindig jó ötleteid vannak, hogy hova menjünk kirándulni.
Hagyd a hűtőn egy olyan napon, amikor biztos, hogy ő ér hamarabb haza… Garantált lesz a hatás!
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás