CsaládCsaládi szerepekSzülő

A világ legviccesebb apa-lánya fotói

Egy amerikai fotós apa bemutatja, hogyan lehetnek viccesen pokoliak a kisgyermekes hétköznapok. Képein az újdonsült lányos apák félelmeit dolgozza fel humoros formában.

Dave Engledow washingtoni fotoművész ebben a sorozatában az apa-lánya kapcsolatot helyezi a középpontba. A Világ Legjobb Apukája (eredeti címe: World’s Best Father) címen 2012-ben debütált fotósorozat vicces formában mutatja be a család legfiatalabb női és legidősebb férfi tagjának mindennapjait.

A fényképek alapján egyértelműen nem Dave Engledow a világ legjobb apukája, de talán ő a legviccesebb és legkreatívabb. Dave felesége, Jen nagyban elősegítette és ötleteivel támogatta a rendhagyó családi képsorozatot, lányuk Alice Bee pedig rettentően élvezte a fotózást.

Ha közelebbről szemléjük a fotókat, rábukkanunk a Világ Legjobb Apukája bögrére minden képen, mely egyfajta szimbolumává vált ennek a sorozatnak.

Dave azt írja:

"Az első Világ Legjobb Apja képet egyszeri alkalomnak terveztem. Meg akartam örökíteni az új apukák kábult, alváshiányos kómáját, és egyszerre finoman viccelődni magamon és világszerte az összes újdonsült apukán.

Tudtam, hogy le akarom kapni ezt az új létformát, ahogy szórakozottan a csecsemő tejét használja a kávéjához, miközben úgy tartja a gyereket, mint egy focilabdát. A jelenet beállítása előtt megcsapott az inspiráció és úgy döntöttem, hogy a kép sokkal erősebb lenne, ha a bögrére valami olyasmi lenne írva, hogy "az év apukája". Szóval megvettem a bögrét, ami azóta feltűnt a sorozat mind az 56 képén.

Miután sok pozitív visszajelzést kaptam az első "Világ Legjobb Apukája" fotóra, úgy döntöttem - 4 hónappal később -, hogy csinálok egy újabb felvételt a bénázó önmagamról is.

A sorozatban ábrázolt karakter annak az apukának a paródája, akivé remélem, nem válok soha: figyelmetlen, hanyag, önmagával elfoglalt, vagy akár néha arrogáns is.

A humort mindig is a személyes félelmeim és neurózisaim feldolgozására használtam, és sok szempontból ezeknek a képeknek pont ez a feladata: humorosan illusztrálni az apasággal kapcsolatos félelmeket, amikkel én és sok más új édesapa is küzd."

A sorozat további darabjai az alábbi linken találhatóak.

Forrás: Petapixel

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás