CsaládÉletszakaszokKisiskolás

Virtuális szülői értekezlet

A vituális szülői értekezlet az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének egy új kezdeményezése. A program lényege, hogy kialakuljon egyfajta egészséges kommunikáció szülők és pedagógusok között.

"Az alábbiak közreadásával egy olyan dialógus elindítását szeretnénk ösztönözni, amelynek során eljutunk a problémák különböző nézőpontból történő tisztázásáig, és hozzájárulunk a szülők és pedagógusok közötti bizalom helyreállításához.. Ennek reményében várjuk a hozzászólásokat pedagógusoktól, szülőktől és természetesen a diákoktól is."  - írja a szervezet a honlapján.

"Az utóbbi hónapokban tömegesen érkeztek a honlapunk Üzenő rovatába szülői panaszok. Megpróbáltunk minden esetben azonnal reflektálni rájuk, de mivel úgy véljük, hogy a problémák túlnőnek rajtunk, szeretnénk ezekkel szembesíteni kollégáinkat.

A felvetett gondok gyökere feltehetően a társadalmunkra jellemző, és egyre növekvő bizalmatlanság, amely a szülők és pedagógusok viszonyában is tetten érhető. A szülő-pedagógus kapcsolat általában nem hogy nem partneri, hanem egyenesen ellenséges. Ideje lenne a békekötésnek, és a tagadhatatlanul létező közös problémák együttműködésen és kölcsönös bizalmon alapuló tudatosításának, megoldásának.

Pedagógus tanfolyamokon, tréningeken adódik persze bőven alkalmunk a „másik oldal” szempontjainak megismerésére. A kölcsönös vádaskodással azonban nem jutunk sehová, csak tovább mérgesedik a helyzet."

A virtuális szülő értekezlet már a harmadik résznél jár, mindig új és aktuális témákat vetve fel, mely köré a diskurzusok csoportosulnak.

Az első, kezdeményező bejegyzés ezen a linken található. A második bejegyzés témája az iskola agresszió, ez ide kattintva jelenik meg. A harmadik, legfrissebb téma egy aggódó nagymama beszámolója unokájáról. Ez utóbbit tt találhatják.

Kérjük hozzászólásakkal segítsék a kialakuló diskurzust szülők és pedagógusok között, mert a jelenleg kialakult helyzetben erre nagy szükség van.

A szervezet honlapját ezen a linken nézhetik meg,

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás