CsaládÉletszakaszokKisiskolás

Virtuális szülői értekezlet

A vituális szülői értekezlet az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének egy új kezdeményezése. A program lényege, hogy kialakuljon egyfajta egészséges kommunikáció szülők és pedagógusok között.

"Az alábbiak közreadásával egy olyan dialógus elindítását szeretnénk ösztönözni, amelynek során eljutunk a problémák különböző nézőpontból történő tisztázásáig, és hozzájárulunk a szülők és pedagógusok közötti bizalom helyreállításához.. Ennek reményében várjuk a hozzászólásokat pedagógusoktól, szülőktől és természetesen a diákoktól is."  - írja a szervezet a honlapján.

"Az utóbbi hónapokban tömegesen érkeztek a honlapunk Üzenő rovatába szülői panaszok. Megpróbáltunk minden esetben azonnal reflektálni rájuk, de mivel úgy véljük, hogy a problémák túlnőnek rajtunk, szeretnénk ezekkel szembesíteni kollégáinkat.

A felvetett gondok gyökere feltehetően a társadalmunkra jellemző, és egyre növekvő bizalmatlanság, amely a szülők és pedagógusok viszonyában is tetten érhető. A szülő-pedagógus kapcsolat általában nem hogy nem partneri, hanem egyenesen ellenséges. Ideje lenne a békekötésnek, és a tagadhatatlanul létező közös problémák együttműködésen és kölcsönös bizalmon alapuló tudatosításának, megoldásának.

Pedagógus tanfolyamokon, tréningeken adódik persze bőven alkalmunk a „másik oldal” szempontjainak megismerésére. A kölcsönös vádaskodással azonban nem jutunk sehová, csak tovább mérgesedik a helyzet."

A virtuális szülő értekezlet már a harmadik résznél jár, mindig új és aktuális témákat vetve fel, mely köré a diskurzusok csoportosulnak.

Az első, kezdeményező bejegyzés ezen a linken található. A második bejegyzés témája az iskola agresszió, ez ide kattintva jelenik meg. A harmadik, legfrissebb téma egy aggódó nagymama beszámolója unokájáról. Ez utóbbit tt találhatják.

Kérjük hozzászólásakkal segítsék a kialakuló diskurzust szülők és pedagógusok között, mert a jelenleg kialakult helyzetben erre nagy szükség van.

A szervezet honlapját ezen a linken nézhetik meg,

 
Kölöknet hozzászólások  
(2 hozzászólás) 
2013 január 29.
juli
Az Ofoe honlapon folytatódik is, már két újabb írás van fenn. Nézzétek meg!
2013 január 24.
kati
remek kezdeményezés, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó