Család

Ha a nagyiék internetelérést kapnának karácsonyra...

Az internet általános terjedésével az idősebb generáció is kezdi felfedezni, hogy mi mindent tartogat számára ez a különleges technológia. Egyre több nagyszülő hívja online a külföldön tanuló unokáját vagy más családtagjait, és azon sem lepődünk meg, ha kedvenc süteményünk nem a családi receptkönyv, hanem egy-egy gasztronómiai blog alapján kerül az asztalra.

„Kutatások szerint az idősebbek egyre nyitottabban állnak az internethez.  A KSH 2012-es felmérése szerint például az 55 év felettiek több mint 70%-a használ napi rendszerességgel internetet Magyarországon ” – osztotta meg tapasztalatait Jim Helfgott, a UPC marketing és értékesítési alelnöke. A UPC Direct most néhány hasznos tippet szeretne indehhez hozzátenni, hogy segítse eligazodni a világhálón a nagymamákat és nagypapákat.

Kapcsolattartás az internet segítségével

Az internet egyik nagy előnye, hogy segítségével legtöbbször plusz költség nélkül, korlátlanul beszélhetünk szeretteinkkel. Ehhez csupán mindkét félnek internetkapcsolatra van szüksége. Az online kapcsolattartás egyik legegyszerűbb formája az e-mailezés, amihez csupán egy néhány kattintással létrehozható postafiókra van szükségünk.

A legjobb ötletek a közösségi médiából

 

A Facebookot már bizonyára senkinek nem kell bemutatnunk. Ezt a remek platformot azonban nem csak arra lehet használni, hogy kapcsolatot tartsunk szeretteinkkel, fotókat osszunk meg, illetve üzeneteket váltsunk, hanem érdeklődési körünk szerint szinte bármit megtalálhatunk itt, ha a keresőmezőbe beírunk egy kulcsszót. Íme, néhány hasznos oldal:

Bálint Gazda oldala

A Hobbikert közösség oldala

Kaldenekker György oldala

Nosalty receptoldal

Barkácsolló barkácsoldal

 

Az internet színes kikapcsolódási lehetőségeket is kínál

Keressünk rá kedvencünkre, és nosztalgiázzunk egy kicsit a rég nem hallott dallamokkal például a Youtube.com-on! Meglepődünk majd, hogy mi mindent találunk a világhálón. Sőt, kedvenc zenecsatornáinkat, például a Sláger TV-t is felkereshetjük az interneten, hogy kicsit többet megtudjunk az előadókról és akár bele is hallgassunk a műsorokba.

Fotóinkat könnyedén látványos családi albumba rendezhetjük ingyenesen letölthető programokkal (pl. jalbum.net/hu/), amit karácsony közeledtével akár egyedi ajándék gyanánt ki is nyomtathatunk szeretteinknek.

Mindezen ötletek természetesen csak egy kis szeletei annak, hogy mi mindenben lehet segítségünkre a világháló. Tudni szeretnénk, hogy meddig tart nyitva a szomszédos posta, vagy hogyan változott a vonatmenetrend? A Google böngésző (www.google.hu) mindenre tudja a választ!

 

Vásárlás otthonról, kényelmesen

Mindemellett még a vásárlásban is segítségünkre lehet az internet. A virtuális boltként üzemelő webshopokban kényelmesen, otthonról nézelődhetünk a termékek között, és ha megtetszik valami, gyakran házhozszállítással is megrendelhetjük.

Egy megbízható internetkapcsolattal tehát új világot fedezhetünk fel, és mindennapi életünket könnyebbé, szórakoztatóbbá tehetjük. Akkor sem kell megijednünk, ha problémánk adódik a számítógép és a világháló használatával, hiszen számos, kifejezetten az idős korosztálynak szóló tanfolyam közül választhatunk, ahol mindezeket szakmai segítséggel sajátíthatjuk el.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás