CsaládHasznos tudnivalókCsaládtámogatás

Iskolalátogatáshoz kötik a családtámogatást

Ötven óra igazolatlan hiányzás felett az állam nem nyújt több családi pótlékot, a jegyző pedig az iskolakerülő diák védelembe vételét rendelheti el – erről is döntött hétfőn az országgyűlés. A Kósa Lajos (Fidesz) és Soltész Miklós (KNDP) által beterjesztett javaslatot a képviselők több mint háromnegyede támogatta.

Egy hetes halasztás után, 305 igen és 65 nem voks mellett fogadta el az országgyűlés Kósa és Soltész törvénymódosító javaslatát – számolt be róla az Orientpress. Az elfogadott tervezet értelmében az a diák, aki ötven óránál többször hiányzik igazolatlanul az iskolában, akár állami védelembe is kerülhet- ha az ügyében eljáró helyi jegyző így dönt – családja pedig elesik a további állami támogatástól.

A képviselők azt is megszavazták, hogy a házelnök a törvény sürgős kihirdetését kérje az államfőtől. Kósa Lajos és Soltész Miklós szerint a módosítás célja az, hogy egyértelműen jelezze a családok felé: az indokolatlan hiányzás tűrhetetlen magatartást jelent, és a családi pótlék szempontjából is következményekkel járhat.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás