Család

Hogyan ne veszítsd el a gyereket?

Aki érezte már a jeges rémületet, azt az érzést, amikor egy pillanatig vagy akár hosszú percekig nem tudod, hol a gyereked, aki még az előbb melletted állt, annak nem kell elmagyarázni, mit él át egy szülő ilyen helyzetben. Itt a nyár, a strandok, a tömegrendezvények, a fesztiválok szezonja, amelyeken még a legelővigyázatosabb apukával, anyukával is megtörténhet a baj.

Ugyan arról nem tudunk, hogy egy efféle szituáció során túlságosan hosszúra nyúlt az az idő, amikor dermedt szívvel, pánikba esve keresgélték a gyermeket, ám érdemes még ezt az átmeneti vérfagyasztó időszakot is lerövidíteni. Az is igaz, hogy már nagyon sok gyereknek van saját telefonja, de az lemerülhet, elveszhet, meg aztán kevésbé életszerű, hogy a kicsik alapfelszereltéséghez hozzátartozik a készülék.

Egy amerikai rendőrörs praktikus tanácsot tett közzé, amely már bejárta az egész világot. Ugyan kaphatók már karkötők, karszalagok, amelyekre a legfontosabb elérési adatok felvihetők, de ennél egyszerűbb módszer is van.

Azt javasolják, hogy írjuk rá a gyerek karjára a szülők telefonszámát, majd az írást fedjük be folyékony sebtapasszal. Biztos, hogy nem rántja le, nem szakad el, nem ázik le az írás róla. Ez a szer nem olcsó, de a nyár során amúgy is jól jöhet:

 

Azt is hozzátették, érdemes a gyereket lefotózni, mielőtt belevetjük magunkat a forgatagba, így ez a kép nagyon jól jöhet a keresés során, hiszen a gyermek aktuális kinézete sokkal nagyobb segítség lehet, mint a legutóbbi születésnapon készült felvételek.

Noha sokan úgy gondolják, velük ez úgysem történhet meg, azért érdemes felkészülni erre az esetre is, hiszen nem egyszer voltunk magunk is fültanúi annak, hogy a strand vagy a bevásárló központ hangosbeszélőjén keresztül keresték a minden bizonnyal rémült gyermek nem kevésbé kétségbeesett szüleit.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó