Család

Már nálunk is van a szülőknek ünnepük!

Június 1-én világszerte megünneplik a Szülők Nemzetközi Napját, amelyet itthon még kevesen ismernek. A Szülők Napját az ENSZ indította útjára, hogy megköszönje a szülők mindennapos áldozatos munkáját és élethosszig tartó, önzetlen elhivatottságukat, amellyel gyerekeiket nevelik.

 

 

Az elmúlt hétvégén került sor Magyarországon az első Szülők Ünnepére, a Szülők Háza Alapítvány kezdeményezésében. A rendezvényre több mint 50 család érkezett a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány, a Lépjünk, hogy léphessenek fogyatékkal élő családokat segítő alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja Alapítvány, az Ágota Alapítvány, az Ágacska Alapítvány az Örökbefogadó Családokért szervezeteken keresztül .

Az ünnepet Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára nyitotta meg. Köszöntőbeszédében a biztonságot nyújtó családi légkör fontosságára hívta fel a figyelmet, melyek a boldog gyerekkor alappillérei és a kiegyensúlyozott felnőtté válás kulcsa. Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója videóüzenetben üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy a gyerekek számára a leglényegesebb a család, a szülők jelenléte, amely minden más kívánságot és vágyat felülír. A továbbiakban dr. Kemény Dénes, a rendezvény fővédnöke a sport, a művészetek, az élménydús és tartalmas szabadidő pozitív hatásaival kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg, amely új energiákat ad és összekovácsolja a családtagokat. Regős Judit, a Szülők Háza alapítója a rendezvény hagyományteremtő célját emelte ki és reményét fejezte ki, hogy évről-évre egyre több szervezet, vállalkozás és magánszemély csatlakozik majd a mozgalomhoz. Végül pedig Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány elnöke mutatott rá arra, milyen nagy szükség lenne egy olyan szülői központra, ahol a többféle családtípusban élőknek tudnának segítséget, támogatást, közösséget nyújtani.

Regős Judit: NeM születtél anyának!

Regős Judit húsz éve segíti a családokat tanácsadóként, ezrek fordultak már hozzá. Nevéhez fűződik a Regős-módszer, melynek kiteljesedése a Szülők Háza hálózat és az azonos nevet viselő alapítvány. Mindemellett négy gyermeket nevel. E két – egyenként is rendkívül szerteágazó – tevékenységi területének tapasztalatait foglalja össze ebben könyvben, melynek  vezérgondolata: a szülő is ember. A könyv mintegy 150 aktuális kérdésre ad választ, ezáltal hiteles alternatívát kínál a babát tervezők és a gyermeket nevelők számára:  a CSALÁDOT. Nem konyhakész megoldásokat sorol, hanem rámutat azokra az összefüggésekre, amelyek összekötik vagy összeugrasztják a családtagokat. A BABANET Társalgó rovatából kiemelt idézetek bizonyítják, hogy valós problémákat boncol könyvében, közismert interjúalanyai pedig a saját életükből vett példákkal gazdagítják a mondanivalóját.

A könyv a képre kattintva érhető el.

A rendezvényen számtalan izgalmas és érdekes foglalkozás, szabadtéri játszósarok, kézműves programok, szappanbuborék show, arcfestés és csillámtetoválás várta a gyerekeket, közben pedig Mint a Pinty-koncert és kamarazene szórakoztatta őket. A Szülők Háza minibalettosai és minimuzsikásai pedig látványos bemutatót tartottak, amelybe bárki bekapcsolódhatott. Amíg a gyerekek játszottak, a szülők számára pihentető kikapcsolódást biztosított a masszázssarok vagy a sminktanácsadás. A partnerszervezetek képviselői a rendezvény egész ideje alatt az érdeklődők rendelkezésére álltak.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás