Diagram

6"K" a jövő oktatásáért

Sokat hallani arról, hogy a jelenlegi oktatási rendszer nem készíti fel a diákokat a 21. század kihívásaira, idejétmúlt mind a tananyag, mind a tanítási mód. A SmartTeacher blog összeszedte, hogy ők mit látnak, mi lenne a jövő oktatásának 6 alappillére.

1. Kritikai gondolkozás: az információk kezelésében segít. Folyamatosan szűrnünk és elemeznünk kell azt a rengeteg információt, amivel különböző forrásokból szembesülünk, meg kell állapítanunk, melyek hitelesek, fel kell dolgoznunk és szintetizálnunk kell eddigi tudásunkkal, hogy hasznos információvá válhasson.

2. Kommunikáció: segít az önkifejezésben, tudásunk, információink előadásában.  Mivel rengeteg az információ, fontos, hogy tisztán és érthetően fejezzük ki magunkat, legyünk hatékonyak, vonjuk be és teremtsünk értéket a hallgatóság számára.

3. Közös munka: segít összekapcsolódni, bevonódni, szövetkezni a közös jó érdekében. A közös munkához szükség van csapatmunkára és együttműködésre, vezetésre és támogatásra is.

4. Kultúra: a kultúra megismerése segíti az egyéneket saját történetük megismerésében: honnan jöttek, milyen út vezetett a jelenig, és milyen alapokra építkezve vághatnak neki a jövőnek. A kultúra megismerteti az egyént az őt körülvevő művészetekkel, színházzal, költészettel, történelemmel, tudománnyal, vallással, írott és íratlan nyelvvel, technológiával, és végső soron önmagával is.

5. Kreativitás: segít abban, hogy ki tudjuk fejezni önmagunkat. A struktúra önmagában, cél nélkül semmit nem jelent. Fel kell használnunk a sok nehezen megszerzett tudást, hogy alkossunk, létrehozzunk valamit, így nyer értelmet az egész folyamat.

6. Kapcsolódás: meg kell tanulnunk kapcsolódni a minket körülvevő világhoz. Meg kell tanulnunk, hogy bár a technológiai fejlődés elképesztően gyors ütemű, a kapcsolataink, formától függetlenül, mindig személyesek maradnak.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás