Bögrés mákos sütemény (recept) – Ennél már nem lehet egyszerűbb a süteménysütés
Gasztro
A bögrés receptek nagy előnye, hogy nem kell használnunk mérleget, ezért a süteménysütés leegyszerűsödik. Könnyű, egyszerű süteményreceptet hoztunk, amit akár az utolsó pillanatban, a vendégek érkezése előtt fél órával, pillanatok alatt el lehet készíteni.
Hozzávalók:
- 1 bögre darált mák (20 dkg)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre tej (2,5 dl)
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
- 1 tk sütőpor
Elkészítés:
1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
2. A nedves hozzávalókat hozzáadjuk.
3. Gépi habverővel az egészet alaposan összekeverjük, majd sütőformába rendezzük.
4. Sütőformától függően (alacsony, szétterülő / magas, vékony) körülbelül 30-40 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Tűpróbát ne felejtsük el.