Életmód

Kiegészítés a szívnek, mit érdemes tudni?

Az egészséges táplálkozás és a megfelelő fizikai aktivitás pozitív hatással van az emberi szervezet teljes szív- és érrendszerére. Ez már régóta ismert, és egyre többen választják az edzés valamilyen formáját éppen ezért. Amikor azonban egy olyan fontos szervről van szó, mint a szív, nem ritka, hogy még a legjobb étrend és a szorgalmas edzés sem elegendő. Szerencsére manapság a szív- és érrendszer erősítése megfelelő táplálékkiegészítők segítségével is elérhető, amelyek közvetlenül a szívet célozhatják meg, de nem ez az egyetlen lehetőség.

Diéta, edzés és erős szív

A szívizom egészségének javítása érdekében mindenekelőtt a testmozgás ajánlott. A fizikai aktivitás tartós hiánya káros lehet, és számos szív- és érrendszeri problémához vezethet. Már a legegyszerűbb mozgásforma, a séta vagy a kerékpározás is pozitív hatással lehet az általános közérzetre és egészségre.

A megfelelő étrend azonban nem kevésbé fontos. Ennek során kerülni kell a telített zsírokat, például a vajban, pálmaolajban, zsíros húsokban stb. találhatóakat, amelyeket hatékonyan lehet helyettesíteni egészséges zsírokkal. Ezek megtalálhatók például a zsíros tengeri halakban, mint a hering, a tonhal és a lazac, a repceolajban, valamint a szójaolajban, a lenmagolajban és az olívaolajban.

Milyen egyéb étrend-kiegészítők és táplálékkiegészítők támogatják a szív- és érrendszert?

Ezeken a legismertebb táplálékkiegészítőkön kívül érdemes felidézni más olyan termékeket is, amelyek pozitív hatással vannak a szív általános állapotára stb. Ezek közül a leggyakrabban említettek közé tartoznak:

D-vitamin - pótlása még a fizikailag nem aktív emberek számára is ajánlott, mivel nagyon fontos funkciói vannak az emberi szervezetben, és a lakosság túlnyomó többsége hiányt szenved belőle. Továbbá kimutatták, hogy használata csökkentheti a szív- és érrendszeri betegségekből eredő halálozás kockázatát.

Kálium - azonban ennek az ásványi anyagnak az esetében fontos, hogy először ellenőrizzük a szervezetben lévő szintjét. Ennek oka, hogy egyre több szív- és érrendszeri gyógyszerben áll rendelkezésre, és egyre kevesebb szívbeteg szenved hiányban. Mindazonáltal ez a tendencia éppen azt mutatja, hogy mennyire fontos ebből a szempontból.

Omega 3 - A kutatások szerint az omega-3-ak fogyasztása segíthet csökkenteni a szívbetegségek kockázatát. Az omega-3 zsírsavak segíthetnek a vér trigliceridszintjének csökkentésében, a vérnyomás mérséklésében, az erek működésének javításában és a vérrögök kialakulásának kockázatának csökkentésében.

A megfelelő pótlás jelentősen javíthatja az egész szív- és érrendszer egészségét. Az ALLNUTRITION shop (https://allnutrition.hu) széles kínálatában megtalálható mindenféle étrend-kiegészítő és táplálékkiegészítő, amely többek között ennek a célnak az elérését és a szervezet ez irányú ellenálló képességének erősítését segíti, ahol minden ember megtalálja az egészségének szempontjából fontos étrend-kiegészítőket.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: Életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás