Kókuszkrémes tekercs (recept) – Puha, krémes, roppanós bűnözés

Az alábbi kókuszos tekercs nem csupán egy a hétköznapi sütemények közül, hanem látványában és ízében egyfajta lelki fetöltődés is. A fehér kókuszreszelék enyhén roppanós hóesésként vonja körül a pihepuha kakaós piskótát, a látvány már önmagában is sokat ígér. A kakaó és kókusz intenzív illata pedig fantasztikus. Nem lehet megállni, hogy azonnal meg ne kóstoljuk.
Következzen a recept, ami jóval egyszerűbb annál, mint amilyennek elsőre tűnik.
Hozzávalók a piskótához
- 3 tojás
- 3 kanál cukor
- 3 kanál liszt
- Fél sütőpor
- 1 kanál olaj
- 1 kanál holland kakaópor
Hozzávalók a kókusztöltelékhez
- Fél liter kókusztej (lehet vegyíteni kókusztejszínnel is)
- 5-10 dkg kókuszreszelék (ízlés szerint)
- 5 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5-10 dkg (kókusz)vaj

Elkészítés
1. A tészta hozzávalóiból klasszikus piskótatésztát készítünk.
2. A nyers piskótatésztát sütőpapíron téglalap formára oszlatjuk, hogy végezetül piskótalapot kapjunk.
3. 180 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba).
4. Miután kicsit kihűlt, a sütőpapírt ügyesen lehúzzuk róla.
5. A pudingport a többi összetevővel felfőzzük. A kész pudingot langyosra hűtjük, a vajat csak ekkor keverjük bele. Ezzel elkészült a krém. (A krém szilárdabb-folyósabb állagát a kókuszreszelék mennyiségével, az édességfokát további cukor hozzáadásával szintén ekkor tudjuk beállítani).
6. A krém 3/4-ét fogjuk a piskótába tölteni, 1/4-ét pedig majd a rolád felszínére kenni.
7. Az elkészült kókuszkréme 3/4-ét egyenletesen a téglalapra terítjük.
8. A megkent piskótalapot feltekercseljük. (Ezzel egy töltött, krémes piskótahengert kapunk).
9. A piskótarolád tetejét egyenletesen bekenjük a maradék 1/4 kókuszkrémmel, majd "behavazzuk" gazdagon kókuszreszelékkel.
10. Hűtőben pár órán keresztül hűtjük – ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy később szépen szeletelni tudjuk.
11. A lehűtött kókuszkrémes piskótatekercset a képen láthatóak szerint felvágjuk.

Jó étvágyat!



































