Életmód

A pozitív kisugárzású nők négy szokása

Vannak nők, akikből csak úgy árad az életöröm, a jókedv vagy az irigylésre méltó harmónia, akikre egyszerűen jó ránézni, akiknek jó a társaságában időt tölteni. De hogy csinálják? Mi a titkuk?

Bármennyire is könnyű lenne rávágni, hogy "könnyű nekik", vagy hogy "a véletlen műve", nem az. Ezek a pozitív kisugárzású, magabiztos nők olyan, mások számára észrevehetetlen rutinokat alakítanak ki, amelyek átsegítik őket a napi gondokon, sőt, az élet terhein.

A pozitív kisugárzású nőknek több titkuk is van egyszerre. Ha végigolvassuk az alábbi listát, rá kell jönnünk, hogy nem is olyan nagy titkok ezek, ugyanis nincs másról szó, mint az egészséges szokások és valamennyire merészebb hozzáállás kialakításáról. És hogy ez könnyű-e vagy sem? Az már az egyéni elhatározáson múlik.

A pozitív kisugárzású nők négy szokása

1# A megfelelő emberekkel veszik körül magukat

Gondolhatjuk magunkról azt, hogy pozitívak és nyitottak vagyunk, de ha rossz emberekkel vesszük körbe magunkat, akkor az előbb vagy utóbb megöli a pozitív hozzáállást. Lehetünk bármilyen lelkesek és bizakodóak, sajnos az állandó panaszkodók, kesergők vagy a ránk telepedő raptorok könnyen megnyomorgatják a lelkünket. Legtöbbször nyilván nem választhatjuk meg, kivel kerülünk kapcsolatba, vagy kivel dolgozunk együtt egy munkakörnyezetben. Ahogy a családtagjainkat sem magunk választjuk, a munkahelyen is vannak kötelezettségeink. Egy sor olyan élethelyzetet lehetne sorolni, amikor egyszerűen el kell viselnünk a másikat.

Amit azonban mi magunk irányíthatunk: nem más, mint az idő, amit ezekre a nyafogós, életunt, lehúzó vagy akár mérgező személyiségekre fordítunk.

Bármennyire is utálatos vagy negatív a közvetlen munkatársunk, szakmailag ugyan együtt kell vele dolgozzunk, de a kávészünetet vagy ebédidőt már nem muszáj vele töltenünk! A szabad perceink, a pihenőidőnk eltöltéséhez válasszunk tudatosan olyan kollégákat, akik iránt bizalommal vagyunk, akik előtt önmagunk lehetünk, akiknek a társaságában valóban jól érezzük magunkat.
Ha nem lehet sehogy sem ezeket a nem kívánt helyzeteket és vele együtt a kellemetlen embereket elkerülni, akkor egyre kell összpontosítanunk: ne hagyjuk, hogy a negativitás hullámai átcsapjanak a fejünk felett.

2# Bátran kilépnek a komfortzónájukból

A pozitív kisugárzású nők tudják, mi esik jól nekik, hogyan érzik jól magukat a bőrükben – bármilyen egyszerűnek is hangzik, ők ennek megfelelően szervezik és alakítják az életüket. Ahogyan a kényelmet is szándékosan, úgy a kihívásokat is nagyon tudatosan keresgélik, nem véletlenül állítják magukat újabb és újabb kihívások elé.

Azért feszegetik a határaikat időnként, mert pontosan tudják, hogy csak így lehet fejlődni.

3# Jól tudják magukat érezni egyedül is

Bár mindannyian társas lények vagyunk, akiknek szüksége van más emberek társaságára és figyelmére, de ugyanilyen fontos, hogy időről időre önmagunkkal is töltsünk időt. Ez azért fontos, hogy feldolgozzuk az élményeinket, a tapasztalatainkat, elgondolkodjunk, egyszerűen csak pihenjünk, lazítsunk, feltöltődjünk. Pontosan ezek miatt lenne szüksége mindenkinek énidőre.

Még azok a nők is, akik imádják a társaságot, sőt, sokszor a társaság motorjai, nagyon jól tudják, hogy még nekik is jár időnként egy kis visszavonulás.

4# Prioritásokat állítanak fel a teendőik között

Hányszor érezzük azt, hogy milyen jó lenne, ha a nap nem 24 órából állna, hanem még többől! Gondoskodni a családról, a háztartásról, észben tartani fontos teendőket, helyt állni a munkában, szívességet tenni a barátoknak, a szomszédnak, és megannyi tennivaló, program, feladat zúdul a nyakunkba... Viszont nem tudunk mindennek és mindenkinek megfelelni.

Az okos és pozitív nők tudják ezt, ezért szokásukká tették, hogy megfelelő rangsort állítanak fel a teendőik között.

Ezért alaposan átgondolják, mi az, ami igazán fontos. Így lehetséges az, hogy marad elég energiájuk önmagukra és azokra a dolgokra, amikkel örömmel foglalkoznak – és ez az, ami a kisugárzásukban is visszatükröződik.

Forrás: psychologytoday.com, yourtango.com
Fotó: 123rt.com

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás